16.12.2015

Asenne ratkaisee liikenteessä – liikenteen joulurauha alkoi

Liikenteen joulurauha julistettiin alkaneeksi Rovaniemellä. Tieliikenteen turvallisuuden takeena on oikea asenne, se ratkaisee paljon.

Trafi ja Lapin poliisilaitos julistivat tänään Rovaniemellä liikenteen joulurauhan nyt jo seitsemättä kertaa. Tilaisuudessa puhunut Trafin pääjohtaja Kari Wihlman korosti jokaisen liikkujan oman asenteen merkitystä.

– Jokaisella meillä on mahdollisuus tehdä liikenteestä turvallisempi toimimalla vastuullisesti ja miettimällä omaa liikennekäyttäytymistä ennen liikkeellelähtöä, Wihlman muistutti.

Wihlmanin mukaan suomalainen liikenne on pääosin turvallista. Suomessa kunnianhimoisena tavoitteena on, ettei kenenkään tarvitsisi kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä.

– Vaarallisen liikennemuoto on tieliikenne, jossa viime vuonna menehtyi 224 henkilöä. Se oli ennätyksellisen vähän. Kuluva vuosi näyttää tältä osin kuitenkin huonommalta.

– Tieliikennekuolemien määrä vaihtelee jonkin verran, mutta pitkän ajan trendi on kuitenkin selvästi vähenevä. Vuosituhannen vaihteessa kuolleita oli vuosittain noin 400. Silti nykytasokaan ei ole hyväksyttävä, Wihlman linjasi.

Pääjohtajalla oli muutama ohje autoilevalle kansanosalle. Niistä ensimmäinen on, ettei alkoholi ja liikenne sovi yhteen. Rattiin ei saisi käydä väsyneenä. Ja kolmantena viestinä oli, että oma asenne ratkaisee liikenteessäkin.

Wihlman muistutti liikenteen joulurauhaa julistaessaan myös siitä, että nämä samat säännöt pätevät myös esimerkiksi mönkijöillä ja moottorikelkoilla liikuttaessa.

Paikalla liikennerauhaa julistamassa oli myös Rovaniemen poliisin vanhempi konstaapeli Elina Katajamäki.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat