19.11.2014

Audi tulevaisuudesta

Prologue-näyttelyauto paljastaa uuden muotoilujohtajan linjat.

Ehdottomasti saksalaiselta näyttävä konseptiauto ylittää uutiskynnyksen yhden miehen takia. Audi Prologue -näyttelyauto on Audin uuden muotoilujohtaja Marc Lichtenin ensimmäinen teos.

Suuren coupén pituus on Audi A8:n kokoluokkaa, mutta auto on leveämpi ja matalampi. Keulaa hallitsee Audille tyypillinen korkea maski, mutta uuden muotoilijan kynä on piirtänyt siitä reilusti aiempaa leveämmän.

Kylkilinjaltaan Prologuessa on paljon tuotantoautomaista. Vain 22 tuumaiset vanteet paljastavat näyttelytarkoituksen. Tasaisia pyöreitä pintoja katkovat terävät vaakasuuntaiset pokkaukset ovat tuttua nykyaudia, mutta C-pilarin linjat ovat uusia. Kromilista levenee lähestyessään ikkunalinjaa ja näyttää kätkevän polttoainesäiliön luukun muotoihinsa.

Perässä näkyy Audin suurimmat muutokset. Takalasi on tehty koveraksi, mikä suurentaa tavaratilan luukkua ja kenties vaikuttaa myös aerodynamiikkaan. Koko perän levyiset takavalot ovat tuulahdus Audin 80–90 –lukujen edustusmalleista, erityisesti ensimmäisen sukupolven A8:sta.

Prologue on vain konsepti, mutta voimme odottaa näkevämme näyttelyauton linjoja seuraavan sukupolven A8-mallissa, sekä mahdollisesti siihen perustuvassa coupéssa.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Audi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat