13.9.2017

Brabus Classic – klassikkomersut pääsevät taivaaseen

Brabus Classic

Brabus Classicin täydellisesti restauroidut Mercedes-Benz -klassikot ovat upeaa katseltavaa.

Nosturilla roikkuva Mercedes-Benz 280 SL ”Pagoda” kertoo kaiken Brabus Classicista. Moitteetonta maalipintaa, puhtaita osia ja keltapassivoituja muttereita riittää.

Brabus Classic

Saksalaisen tehopajan entisöintiosasto keskittyy restautoimaan vanhoista klassikko-mersuista uudenveroisia. Tai itse asiassa vähän parempia – näin täydellisiä 60-luvun maalipinnat tuskin olivat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vain alkuperäinen kelpaa

Brabuksen edustajat kertovat alkuperäisyyden olevan kaikki kaikessa. Jos varakas asiakas haluaa restauroidun 300 SL -urheiluauton punaisena, aloitetaan työ etsimällä maailmalta punainen yksilö. Värin vaihto ei ole vaihtoehto.

Brabus Classic
300 SL Roadsterin teräsputkirunko näyttää tältä. Lisää vain kori!

Brabus Classic keskittyy tällä hetkellä kahden SL-sukupolven lisäksi W111/W112 -korin S-sarjan Coupé- ja Cabriolet-malleihin. Myös seuraavaa R107-korin SL-mallia on harkittu, mutta toistaiseksi pidetyn mallisarjan nykyarvo ei vielä mahdollista kallista restaurointia.

Brabuksen edustaja kertoo valmiiden autojen säilyttävän noin 90 prosenttia alkuperäisosistaan: vain letkuja ja vastaavia osia uusitaan. Työtä helpottaa Mercedes-Benzin erittäin kattava varaosien saatavuus.

Halpaa lysti ei toki ole. Pagodan restaurointiin menee 2 000 tuntia ja putkirunkoiseen 300SL:n palaa jopa 5 000 tuntia. Uuttakin hienommaksi restauroidun klassikon hankkimiseen kannattaa siis budjetoida mallista riippuen sadoista tuhansista muutamaan miljoonaan. Auton lisäksi kannattaa investoida siihen nosturiin – tällä työnlaadulla klassikoita kelpaa tutkia pohjastakin.

Brabus Classic
Brabus Classic
Brabus Classic
Brabus Classic oli tuonut paikalle myös upeakuntoisen Mercedes-Benz 600 Pullmannin. Kyseessä on sama yksilö, joka esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 1967.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat