11.2.2021

FIA Rally Star -karsinnat Suomessa – pelaa itsesi ralliammattilaiseksi

FIA Rally Star -ohjelmassa etsitään nuoria rallilahjakkuuksia

FIA Rally Star on täysin uudenlainen väylä neljälle FIA:n rallin junioreiden MM-sarjaan. AKK ja Gigantti järjestävät keväällä 2021 WRC9-pelillä kisattavan karsintasarjan ohjelman Euroopan finaaliin, jonka 7 parasta pääsevät ralliauton rattiin.

FIA Rally Star on uudenlainen väylä ralliammattilaisuuteen, joka tarjoaa mahdollisuuden aiempaa huomattavasti useammalle. Autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry järjestää Gigantin kanssa keväällä 2021 WRC9-pelillä kisattavan karsintasarjan FIA Rally Star -ohjelman Euroopan finaaliin. Karsintaan voi osallistua neljällä paikkakunnalla, tai etäkilpailussa suoraan kotisohvalta.

Manterekohtaisten finaaleiden seitsemän parasta pääsevät suoraan ralliauton rattiin. He jatkavat harjoittelukaudelle M-Sport Fiesta Rally3 -autossa, sillä Euroopan finaalissa on ajettava oikealla ralliautolla. Lopulta koko ohjelman neljä parasta pääsevät näyttämään kykynsä FIA:n rallin junioreiden MM-sarjassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Karsintaa Suomessa

FIA Rally Star -ohjelman Suomen karsintasarja järjestetään 13.2.-10.4.2021 tavoitteena löytää seuraava kansainvälinen rallitähti WRC9-pelin avulla. Pientä ikärasismia tähän tosin liittyy, sillä nuorille kuljettajalupauksille tarkoitettu väylä on ikärajoitettu.

Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Vantaalla järjestettävä karsintasarja seuloo maan parhaat 17-26-vuotiaat digitaalisen rallin ajajat. Heistä viisi parasta, mutta mukaan lukien vähintään yksi nainen, lähetetään Euroopan Continental Final -tapahtumaan kesällä 2021. Kaupunkikohtaiset karsinnat järjestetään ilman yleisöä ja niissä noudatetaan kaikkia asianmukaisia koronarajoituksia, mutta karsintasarjaan pääsee osallistumaan myös kotisohvaltaan etäkilpailujen kautta.

Lisäksi Ralli SM -sarjan SM4-luokasta valitaan finaaliin yksi alle 27-vuotias kuljettaja sarjapisteiden perusteella. FIA Rally Star -ohjelman loppusuoralla häämöttää todellinen jättipotti, sillä rallin MM-sarjan junioriluokan (JWRC) kisakiertueella menestyville aukeaa mahdollisuus aina WRC2-luokan mestaruussarjaan ja MM-ralliammattilaisuuteen saakka.

- On erittäin hienoa, että esportsin saralla syntyy uusia aktiviteetteja ja että iso toimija kuten FIA lähtee edistämään oman lajinsa esports-puolta. Gigantti on jo vuosien ajan ollut aktiivinen toimija esportsissa ja tämä yhteistyö toimii sille luontaisena jatkona, kommentoi Gigantin Gaming -myynnistä vastaava Jukka Erkinheimo.

FIA Rally Star

FIA Rally Starin kautta tulevaisuuden rallitähtiä etsitään WRC9-pelissä ennalta määrätyillä säädöillä ja erikoiskokeilla. Jokaisella osallistujalla on kolme ajokertaa mahdollisuus tavoitella kärkiaikaa. AKK-Motorsportin valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola on innoissaan kansainvälisen autourheiluliiton uudenlaisesta konseptista.

- FIA on tosissaan lähtenyt panostamaan ja antamaan tilaisuuden myös niille rallikuljettajan urasta haaveileville, joille mahdollisuus päästä näyttämään kykynsä on tähän asti ollut vain kaukainen unelma. Osallistujamäärät tulevat maailmanlaajuisesti olemaan sitä luokkaa, että pärjätäkseen pitää aidosti olla ymmärrystä siitä, mitä kovaa ajaminen todellisuudessa vaatii. Tämä tulee eteen viimeistään siinä kohtaa, kun Euroopan finaalissa hypätään oikean kilpurin rattiin, toteaa Nikkola.

- Upea juttu, että saamme tehdä tämän tapahtumasarjan – uskon meidän suomalaisten näyttävän kyntemme rallissa tämänkin ohjelman myötä. Mielenkiintoa konseptia kohtaan on ollut pitkin syksyä ja talven aikana, joten toivonkin karsintasarjaan lahjakkaita osallistujia sankoin joukoin, hymyilee kilpailunjohtaja Saku Jokisalo.

Lisätietoa ohjelmasta, säännöt, karsintakilpailut sekä valintamenettelyn tarkemmat tiedot on löydettävissä kyseisen kilpailun nettisivuilta.

Kuva: FIA, Lähde: AKK

Luetuimmat