23.8.2022

Ford Explorer päivittyi kerrakseen, mutta tällä kertaa vain Kiinassa

Kiinan markkinoilla myytävä Explorer ei puhu enää samaa kieltä länsimallin kanssa. Ulkoisen faceliftin lisäksi Fordin SUV sai kojelaudalleen huiman 27-tuumaisen keskinäytön.

Ovaalimerkin muotoilutoimisto kansantasavallassa on siis jättänyt sormenjälkensä Explorer-katumaasturiin, mutta Kiinassa nähtävät uudistukset eivät tule ainakaan samassa muodossa ja samalla aikataululla päätymään pohjoisamerikkalaiseen tai meilläkin myytävään eurooppalaiseen malliin. Explorerhan korvasi meillä aiemmin myydyn Edgen, sillä vaikka vaikka tämä Detroitista lähtöisin oleva seitsenpaikkainen on Edgeä isompi, hyötyy se päästömittauksessa rutkasti pistokehybridivoimalinjastaan.

Fordin sanojen mukaan uudistuneessa Explorerissa "amerikkalainen hienostuneisuus kohtaa kiinalaisen hienostuneisuuden". Tämä tarkoittaa ilmiselvästi ainakin näkyvästi suurentunutta maskia ja uudelleenmuotoiltuja ajovaloja keulassa sekä laveampia takavaloja ja kapiteelilla kirjoitettua mallinimeä perässä. Takavalot muistuttavat nyt enemmän Fordin uusimpia SUV:eja, ja onpa niissä havaittavissa yhtäläisyyksiä niin ikään Shanghain päässä suunniteltuun uuteen Mondeoon, joka tunnetaan Lähi-idässä myös Tauruksena.

Kojelautaa kirjaimellisesti halkoo valtaisa, 27-tuumainen monitoiminäyttö, joka alkaa ahdistaa jo vähän kaikkia muita kojelaudan toimintoja. Vastaava ratkaisu on nähty hiljattain aiemmin Ford Evos -katumaasturissa, jota valmistetaan ja myydään vain Kiinassa. Tämäkään ratkaisu ei siis ole ainakaan toistaiseksi päätymässä länsi-Fordeihin.

Uudistettu Explorer etenee Kiinassa myyntiin muutaman kuukauden kuluttua. Se edeltää tulevaa täyssähköistä Explorer-mallia, joka ainakin nykytiedon valossa tullaan valmistamaan Pohjois-Amerikassa, ja joka tullee myyntiin myös Euroopassa kokoluokassa Mustang Mach-E:n yläpuolelle.

Lähteet: Ford, Motor1 Kuvat: Ford Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat