20.12.2017

H-D Helsinki avasi ovensa – pääkaupunkiseudulla on jälleen Harley-Davidson -liike

H-D Helsinki

Pääkaupunkiseudulla on kolmen vuoden tauon jälkeen jälleen Harley-Davidsonin edustus, kun Espoon R.M. Heinon yhteydessä avattiin perjantaina 15.12. H-D Helsinki -nimen alla toimiva jälleenmyyntipiste.

R.M. Heinon toimitusjohtaja Raine Heino toteaa avajaispäivänä suhtautuvansa luottavaisesti uuden merkin ”haltuunottoon”

– Vaikka kyseessä on meille uusi merkki, niin mp-liikkeen prosessi on meille tuttu.

Lähes 30-vuotiaalla moottoripyöräliike R.M. Heinolla on pitkän kokemuksen ansiosta sekä uskottavuutta että valmiudet markkinoiden vahvimman moottoripyöräbrändin ottamiseksi mukaan valikoimiin. Espoon liikkeen myymälätilasta puolet on remontilla muokattu Harley-Davidson -osastoksi.

Raine Heino sanoo suoraan, että opeteltavaa uuden merkin kanssa riittää aluksi.

– Joka päivä opitaan näistä laitteista lisää, mutta ottaa tietysti hetken aikaa, että voi sanoa tuntevansa ne kunnolla. Sen lisäksi että nykyinen henkilökunta opiskelee uuden merkin ominaisuuksia, niin keväällä rekrytoidaan lisää ammattitaitoista väkeä sekä Harley-Davidsonin myyntiin että että huoltoon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Harrikka-asiakas on hyvällä tuulella oleva aito motoristi

Kolmen vuoden taukoa pääkaupunkiseudun Harrikka-jälleenmyynnissä - ja sen vaikutusta uuden jälleenmyyjän toimintaan - Raine Heino ei sanojensa mukaan juuri ole miettinyt.

- Me tultiin tähän tilanteessa, jossa jälleenmyyjää ei täällä ole kolmeen vuoteen ollut, joten ei hyödyttänyt jäädä miettimään liikaa sitä asiaa, vaan enemmänkin katsoa tulevaisuuteen.

Brändinä Harley-Davidson poikkeaa selvästi kaikista markkinoiden muista moottoripyörämerkeistä, mikä näkyi heti avajaispäivänä.

– Tässä avajaispäivän aikana on ollut hauska seurata asiakkaita, kaikki ovat hyvällä tuulella, tervehtivät toisiaan ja tuntuvat tuntevan toisensa. Tämä on selkeästi harrikkaväelle sellainen yhteinen harrastus, että yhdellä sanalla sitä voi kuvata perheeksi.

H-D Helsinki

Customointi onnistuu - kokonaisia pyöriä ei rakenneta

Muista merkeistä poiketen varuste-, vaate- ja rakentelukulttuuri ovat suuressa roolissa, myös jälleenmyyjän toiminnassa. Raine Heinon mukaan tavaraa kävi kaupaksi hyvin jo avajaispäivänä, vaikka valikoiman asettuminen lopulliseen uomiinsa vie aikaa. Esimerkiksi uusia H-D Helsinki -paitoja ei vielä avajaispäivänä ollut hyllyssä. Rakentelupuoltakin kauppias Heino on jo ehtinyt miettiä.

– Customointi, moottorityöt, perien levitykset ja vastaavat onnistuvat meillä ilman muuta. Jos asiakas haluaa oikein pitkälle viedyn rakennellun pyörän, niin silloin ohjaamme hänet sellaisen dealerin luo, joka on keskittynyt tällaisiin palveluihin.

Asiakkailta saatu positiivinen palaute antaa hyvän potkun Harrikka-myyntiin

R.M. Heinolla Espoon ajoneuvomyynnistä vastaava Tomi Pentikäinen tuntee ylpeyttä talon uudesta merkistä.

–Harley-Davidson on markkinoiden vahvin moottoripyöräbrändi, ja ihmiset haluavat sen kautta lisää laatua elämäänsä.

Pentikäisen mukaan päämiehen vaatimukset jälleenmyyjää kohtaan ovat korkeat mutta reilut, mitään ”turhaa” ei ole tarvinnut tehdä. H-D Helsinki -nimen alla toimivan liikkeen sijainti Espoossa ei myöskään ole herättänyt asiakkaissa kummastusta.

–Helsingissä ei ole nykyään enää yhtään moottoripyöräliikettä, johtuen lähinnä liiketilojen hinnasta ja koeajomahdollisuuksista tai paremminkin niiden puutteesta.

R.M. Heinon Espoon liikkeestä sen sijaan avautuvat loistavat koeajobaanat, ja avajaispäivän perusteella asiakkaat ovat löytäneet hyvin uuden jälleenmyyjän.

– Ensimmäiset olivat paikalla jo ennen virallista avaamisaikaa. Palaute asiakkailta on ollut yksimielistä: hyvä että saadaan Harrikka-dealeri jälleen tauon jälkeen pääkaupunkiseudulle.

R.M. Heino Espoon ja H-D Helsingin löydät Vihdintien varresta Espoon Kalajärveltä, katuosoitteesta Hiirisuontie 2.

Teksti ja kuvat Janne Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat