23.9.2017

Honda: McLaren hyvin vakiintunut, Toro Rosso valmiimpi muutokselle

Honda: McLaren hyvin vakiintunut

Erilaiset luonteet voivat olla eron syynä myös moottoriurheilun villissä maailmassa. Ainakin McLarenin ja Hondan katseet ovat jo tulevassa.

Formula 1:n tämän kauden draamapari, McLaren ja Honda, ilmoittivat lopulta erostaan kuukausien spekuloinnin jälkeen. Perinteikäs brittitalli hakee ensi kaudella voimanlähteensä Renaultin moottoripajalta, ja vastaavasti Renaultin voimanlähteillä ajanut Toro Rosso on lähdössä japanilaisvalmistajan kumppaniksi.

Nyt Hondan moottoriurheiluosaston johtaja Masashi Yamamoto on kommentoinut Autosportille McLaren–Hondan kolmivuotisen suhteen purkautumista hienovaraisesti.

Honda: McLaren hyvin vakiintunut

– McLarenin kanssa työskennellessä ymmärsin, että he ovat erittäin suuri yritys, joka on hyvin systemaattinen. He ovat selkeästi hyvin vahvoja sen takia, mutta samalla heillä voi olla vaikeaa tottua muutokseen, Yamamoto kommentoi McLarenin tunnetusti jäykkää yrityskulttuuria.

– Sitä voi verrata vaikka Toro Rossoon, joka on kasvuyritys. On hyvin tärkeää työskennellä yhdessä kohti samaa tavoitetta. Odotamme hyvin paljon tilaisuutta työskennellä yhdessä.

Honda: McLaren hyvin vakiintunut

Moottoriurheilujohtaja selvensi tallien eroja ruokavertauksella.

– Jos verrataan eri tiimejä eri ruokalajeihin, niin sanotaan, että McLaren on erittäin hienostunut ranskalainen keittiö. Niin se vain on. Sitten taas Toro Rosso on enemmän maalaisruokaa, kotona tehty maistuva muhennos, johon voi lisätä uusia aineksia. Olemme innoissamme siitä.

Eräs avainongelmista monien parisuhteiden tavoin oli kommunikaatio.

– Ensiksi [Toro Rosson tallipäällikkö FranzTost tietää hyvin paljon Japanista. Hän ymmärtää kulttuuria ja meidän viestintämme pelaa. Heillä on myös nuori tehdas ja kasvu edessä, joka on Hondalle hyvin tärkeää, että voimme työskennellä samalla mentaliteetilla ja samalla lähestymistavalla. Tämä on uusi alku tiimin kanssa, joka ajattelee hyvin samalla tavalla, Yamamoto tiivistää.

– Koska meillä on kuitenkin loppukausi 2017 edessä McLarenin kanssa, hyvä kommunikointi on meille hyvin tärkeää, kuten myös hyvät kilpailusuoritukset jäljellä olevissa kisoissa.

Honda: McLaren hyvin vakiintunut

Hondalle Toro Rosso -yhteistyön suurimpana tavoitteena on toimittaa moottoreita myös Red Bullille kaudella 2019.

– Säännöt ovat voimassa vuoteen 2020 saakka, joten meillä on kolme vuotta aikaa ja haluamme osoittaa teknologiamme kehittyvän. Haluamme näyttää Hondan potentiaalin. Meille on erittäin tärkeää näyttää maailmalle miten kehitymme ja miten teemme tästä menestyksen, Yamamoto kertoo tavoitteista.

Lähde: Autosport via Jalopnik Kuva: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat