22.1.2022

Huutokauppahelmet – Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe

1963 Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe – RM Sotheby´s

Huutokaupattava Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe edustaa ainoaa jaetun takalasin vuosimallia. Lisäksi siinä on himoittu moottorioptio.

Se on tehokas, tyylikäs ja täynnä karismaa. Ei voi väittää, etteikö vanha jenkkiauto erottuisi nykyautojen harmaasta massasta. Ja tämä pitää paikkansa, vaikka 60-luvun alun Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe sattuisi olemaan väriltään juurikin harmaa.

Yhdysvaltojen autoteollisuus oli toisen maailmansodan jälkeen edelläkävijän asemassa kehittäen monia nykypäivänä tavanomaiseksi muuttuneita ratkaisuja. Meiltä usein unohtuu kuinka monimuotoinen valtavalle alueelle levittäytynyt Pohjois-Amerikan luonto ja kulttuuri on. Se on varmasti auttanut kehittämään moniin eri tilanteisiin soveltuvia ja toisaalta luotettavina pidettyjä automalleja.

RM Sotheby’s kauppaa useitakin jenkkiautoja legendaarisen Route 66 -valtatien varrelta Arizonassa tammikuun 27. päivä. Tällä kertaa tarkastelemme lähemmin näistä yhtä.

1963 Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe – RM Sotheby´s

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1963 Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe – RM Sotheby´s

Maineikkaita jenkkiautoja mietittäessä urheiluautojen kohdalla mainitaan lähes poikkeuksetta ensimmäisenä Chevrolet Corvette. Näistä vain yhtenä ainoana vuonna 1963 valmistettu kaksiosaisella takaikkunalla, joka englanniksi nimellä “split-window” tunnetaan, varustettu Sting Ray Coupe kuuluu keräilyharvinaisuuksien piiriin.

1963 Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe – RM Sotheby´s

Se on tuon toisen sukupolven, C2-korin, ainoa vuosimalli, joka valmistettiin muotoilijan mieltymyksen mukaisesti. Tiettävästi Larry Shinoda piirsi Bill Mitchellin alaisuudessa nämä muodot, joihin takalasit olennaisena osana kuuluvat. Piilotetut ajovalot, lähes raketin puolikasta muistuttavat takakylkien pullistukset ja takaikkunoiden yli voimakkaasti kapeneva kattolinja luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Tämä huutokaupattava Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe on vielä tässäkin joukossa erityinen. Sen pellin alta löytyy nimittäin Rochesterin polttoaineenruiskutusjärjestelmällä varustettu 327-kuutiotuumainen V8.

1963 Chevrolet Corvette Sting Ray Coupe – RM Sotheby´s

Tämä oli lisävarustelistalta (430,40 dollaria) löytynyt valinta. Vain noin 10 prosenttia tuon vuoden ostajista tarttui tarjoukseen ja näin ollen näitä valmistettiin lopulta 2 610 yksilöä. Onnekkaat ostajat saivat vastineeksi 360 hevosvoimaa, joka tarjosi vuonna 1963 vaikuttavan suorituskyvyn.

Huutokaupattavassa yksilössä tähän moottorin on paritettu 4-pykäläinen käsivalintainen vaihteisto. Koko auto on rakennettu käytännössä uusiksi jossakin vaiheessa, mutta moottorin ja korin numeroinnit täsmäävät keskenään.

Värinä on hopeanharmaa Sebring Silver, mutta räväkkyyttä on haettu punaisella vinyyliverhoilulla. Erittäin kattavasta entisöinnistä vastasi Bayberry Vintage Autos Hamptonissa vuonna 2020, joten auto on takuulla suoraan valmis tositoimiin.

Upean jenkkiauton alustava hinta-arvio on 155 000 - 195 000 euroa. Vasta huutokauppa päättää, minkälaiseksi hinta lopulta muodostuu.

Teksti: Henri Posa, kuvat: Josh Sweeney/RM Sotheby’s, lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat