23.5.2020

Huutokauppahelmet – Ferrari Dino 308 GT4 Safari

Ferrari Dino 308 GT4 Safari - RM Sotheby's

Ferrari Dino 308 GT4 Safari on se ralliauto, josta et tiennyt unelmoivasi. Sorapoluille sopiva Ferrari kaupattaneen viisinumeroisella summalla.

Online Only: Driving into Summer -huutokauppatapahtuma tarjoilee useita mielenkiintoisia autoja, joista Ferrari Dino 308 GT4 Safari kaappasi huomiomme. Mikäli itse auto kiinnostaa huutokauppatapahtumaa enemmän, niin kannattaa hypätä suoraan väliotsikon toiselle puolen. Sitä ennen on hyvä kertoa mistä on kyse.

RM Sotheby’s järjestää vain verkon välityksellä käytävän huutokauppatapahtuman, jonka teemana on ajaminen kesää kohti. Huutokauppa on alkanut kello 11.00 Yhdysvaltain itäistä aikaa torstaina 21. toukokuuta 2020. Kohteet sulkeutuvat porrastetusti 28. ja 29. päivä saman kuun puolella.

Huutokauppa koostuu yli 150 autosta ja joistakin autoiluun liittyvistä esineistä. Pandemian johdosta vain verkon välityksellä tapahtuva huutokauppa on ainoa järkevä toteutustapa, mutta vastaavia on järjestetty menestyksellä jo lokakuusta 2019 asti. Edellinen vastaava verkon välityksellä käyty huutokauppa Palm Beachin kokoelmista keräsi yhteensä yli 14 miljoonaa dollaria ja hieman yli 70 % kaikista kohteista myytiin.

Jokaisesta myytävästä autosta on tarjolla sekä kattava kuvakokoelma että huutokaupan järjestäjän suorittaman kuntotarkastuksen raportti. Saatavuuden mukaan saattaa löytyä myös historiatietoja, valmistustodistuksia, entisöintidokumentteja, huoltotositteita, käyttöohjekirjoja sekä varaosia. Näihin pääsee käsiksi luotuaan tilin ja kirjauduttuaan sisään palveluun.

Olemme esitelleet samasta huutokauppatapahtumasta juttusarjassamme jo kaksi hyvin erilaista autoa, jotka molemmat kannattaa käydä kurkistamassa. Ensimmäinen näistä oli vain 349 kappaletta koskaan valmistettu Ferrari F50. Toinen oli hyvin erikoinen Delahaye USA Pacific.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ferrari Dino 308 GT4 Safari – RM Sotheby’s

Tämä Ferrari Dino 308 GT4 Safari on monella tapaa äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä oikeastaan kyseessä ei ole sen enempää Ferrari kuin Safarikaan. Dino tuli nimittäin alun perin myyntiin omana automerkkinään, vaikka oli tietenkin Ferrarin valmistama – vasta vuonna 1976 näistä Dinoista tuli Ferrareita. Sen sijaan Safari on vain autolle annettu lempinimi tai tarkenne kuvaamaan sen hiljattain saamia muutoksia.

Tämä yksilö on valmistunut tehtaalta huhtikuussa 1975 runkonumerolla 10572 punaisella Rosso Chiaro maalipinnalla ja mustalla nahalla verhoiltuna. Varustelistalta valinnoiksi olivat päätyneet ilmastointi, sähköikkunat sekä takaistuimet korvaava tavarataso. Auto toimitettiin Nevadan Renoon kokoelmaan, josta upea automuseo National Automobile Museum nykyään pääosin koostuukin.

Auton nyt myyvä taho on teettänyt siihen hiljattain 26 000 dollarin edestä töitä, joilla Ferrari Dino 308 GT4 Safari saatiin luotua. Ferrari 308 GTB lainasi alustan komponentteja korotusta varten, kuraläpät ovat lasikuituvahvisteiset, keulan lisävalot Hellan valmistamat ja molempien päätyjen puskureita muutettiin. CB-radiopuhelin asennettiin asianmukaisen antennin kanssa ja vanteiksi valikoitu Corsa Velocita koossa 15-tuumaa.

Istuimet verhoiltiin uudelleen mustan nahan ja vakosametin yhdistelmällä. Samalla sisustaan lisättiin kevytmetallista valmistetut poljinpinnat, Repan nelipistevyöt, nahkaremmit matkatavaroiden sitomiseen sekä palosammutin. Työkalusarja ja tunkki edustavat uustuotantoa, mutta kokonaisuutena tämä Ferrari Dino 308 GT4 Safari muodostaa haluttavan paketin kestopäällysteiden ulkopuolella liikkumiseen. Alustava hinta-arvio on 70 000 – 90 000 dollaria.

Teksti: Henri Posa, Kuvat: RM Sotheby’s Lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat