8.10.2022

Huutokauppahelmet – ruotsalaisperheen Mercedes-Benz 190 SL

Mercedes-Benz 190 SL huutokauppahelmet avoauto klassikko

Uutena Ruotsiin myyty Mercedes-Benz 190 SL on hyvä muistutus siitä, mistä SL on tullut.

Uuden Mercedes-AMG SL:n saapuessa on hyvä hetki katsoa taaksepäin mallin historiaan. Alkuperäislevytys SL:lle tapahtui 1950-luvulla upean 300 SL:n myötä, joka esitteli maailmalle lokinsiipiovet. Pian Super Leicht nähtiin myös avokattoisena 190 SL:nä ja vielä hiukan myöhemmin 300 SL Roadsterina. Sen jälkeen SL on liittynyt avomalleihin, vaikka vuosien varrella muita reseptin osia on voitu vaihdella.

Mercedes-Benz 190 SL huutokauppahelmet avoauto klassikko

Mercedes-Benz 190 SL oli tuotannossa vuosina 1955–1963. Sen merkittävin anti oli tarjota edullisempi vaihtoehto 300 SL:lle, sillä pohjarakenteessa lainattiin W121-sedanista ja moottori oli nelisylinterinen. Kaksilitrainen 105 hevosvoiman kone perustui isoveljen kutoskoneeseen. Mercedes leikitteli myös ajatuksella tehdä kutoskoneinen versio 190 SL:stä ja jopa siunasi 220 SL:n tuotantoon, mutta se viivästyi ja jäi 1963 saapuneen "Pagodan" jalkoihin.

Mercedes-Benz 190 SL huutokauppahelmet avoauto klassikko

Vaihteistona oli aina nelivaihteinen manuaali ja vetotapana tietenkin takaveto.

190 SL oli saatavissa myös irroitettavalla kovakatolla. Lisävarustelistalta löytyi myös poikittain asennettava kolmas istuin takapenkille.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1960 Mercedes-Benz 190 SL

Uutena Ruotsiin myyty Mercedes-Benz 190 SL on seikkaillut koko elinkaarensa yhden ruotsalaisperheen hallussa. Pitkä omistushistoria näkyy matkamittarissa 75 972 kilometrin lukemana, mutta lukemaa ei voida taata.

Mercedes-Benz 190 SL huutokauppahelmet avoauto klassikko

Autoa on entisöity vuosina 1996, 2013 ja 2020 merkittävästi, minkä lisäksi siihen on tehty viimeisin huolto 2021. 13-tuumaisilla vanteilla on Hankook Optimo -rengastus. Lisäksi punainen nahkasisusta on verhoiltu uudelleen, mutta esimerkiksi ratissa on kevyitä käytön jälkiä.

Auton korissa ei ole tietojen mukaan vaurioita ja maalipintaa arvioidaan kohtuulliseksi. Norsunluunvärisessä pinnassa on tosin joitain lohkeamia konepellissa, takavalojen luona sekä kevyttä ruostejälkeä pyöränkaarissa, kynnyskoteloissa ja lasien reunoissa. Irroitettava kovakatto kuuluu kauppaan.

Mercedes-Benz 190 SL huutokauppahelmet avoauto klassikko

Autossa on alkuperäinen Blaupunktin radio, joka ei tosin toimi. Soittimen tehtäviä hoitaa uudempi RDS-radio, joka on asennettu hanskalokeroon. Kello on VDO:n valmistama.

Tukholman alueella huutokaupattava Mercedes-Benz 190 SL on listattuna Collecting Cars -huutokauppapalvelussa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Eikö videoupotus näy oikein? Voit muuttaa evästeasetuksiasi antamalla hyväksynnän Markkinointi-evästeille "Muuta hyväksyntääsi" -linkistä.

Luetuimmat