14.11.2022

Kia Stinger on jäämässä lopullisesti historiaan – sähköä tilalle

Kia Stinger GTS

Aliarvostetun sporttisedanin tilalle sovitellaan EV6 GT.tä. Näin tapahtuu vain noin neljän vuoden tuotannon jälkeen.

Aiemmat huhut ovat nyt muuttumassa todeksi, sillä Kia on Eurooppa edellä vetämässä Stingeriä pois valikoimistaan. Osana vahvaa sähköistämisstrategiaansa Kia vetänee siis sporttisedanin pian kaikkialta Euroopasta muutaman kuukauden kuluessa. Suomessa Stinger on jo hetki sitten pudonnut valikoimasta pois. Kotimarkkinoitaan Etelä-Koreaa sekä Pohjois-Amerikkaa varten, joissa mallin myynti on ollut vahvinta, Stinger pidetään samojen lähteiden mukaan tuotannossa vähän pidempään.

Kia Stinger 3,3 T-GDI

Euroopassa Stingerin korvaa (Suomessa jo korvannut) täyssähköinen, urheilullinen crossover EV6 GT, joka ei jätä kylmäksi. Kylmäksi ei myöskään ole jättänyt Kia Stinger, vuodesta 2018 alkaen valmistettu D-segmentin urheilullinen sedan. 4-sarjan BMW:n ynnä muiden tasoinen, mutta niitä edulliisempi Stinger on takavetoinen, ja siihen on ollut saatavilla rivinelosen ohella myös 3,3-litrainen V6 - loppuaikana peräti ainoana vaihtoehtona. Stingeriä voisi luonnehtia oikeaksi grand toureriksi, ja se on eittämättä aliarvostettu. Stingerin myynti ei ole ollut ehkä ainakaan hyvä hinta-laatusuhde huomioiden parasta mahdollista, mutta autoja on myyty kohtuullisesti myös kuluvana, ilmeisesti viimeisenä kokonaisena markkinavuonna.

Kia Stinger 2.0 T-GDI

Isona ja tehokkaana polttomoottoriautona Stinger ei ainakaan auta Kian malliston yhteispäästöjen madaltamisessa. Lisäksi se on kevyistä päivityksistään huolimatta jäämässä tyylillisesti muusta mallistosta jälkeen. Oli miten oli, lähes 600:llakaan hevosvoimalla sähköcrossover ei kyllä taida korvata matalaa, takavetoista grand toureria. Onneksi Kian sähköisen malliston on kerrottu laajenevan vuonna 2025 Stingerin kokoiseen sedaniin.

Kia EV6 GT sähköauto radalla rata sportti

Lähteet: Carbuzz, Kia Kuvat: Kia, Moottorin arkisto Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy