29.2.2020

Kolmen kirjaimen perinteet: uusi Volkswagen Golf GTI, GTD ja ladattava GTE

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golfin sporttimallisto aloittaa heti täydellä vahvuudella.

Uutta Volkswagen Golf -sukupolvea seuraa tietysti joukko sporttisempia versioita. Loppuvuodesta 2019 esitellyn perusmallin jälkeen on uuden Golf GTI:n aika – ja nykyisin se tarkoittaa myös sisarmalleja Golf GTD ja Golf GTE.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

GTI

Volkswagen Golf GTI:n tekniikka on jalostusta edeltäjästään. Kaksilitraisen turbomoottorin teho on nyt 245 hevosvoimaa ja vaihteistoksi tarjotaan joko 6-vaihteista manuaalia tai lisärahalla 7-vaihteista DSG-kaksoiskytkinvaihteistoa.

Ulkoisesti auto lainaa varsin rohkeasti piirteitä kilpailijoistaan: etupuskuriin lasketut päiväajovalot tuovat vahvasti mieleen Renault Megane RS:n.

GTD

Samat muotoiluelementit jatkuvat dieselsportti Golf GTD:ssä. 2.0 TDI kehittää tasan 200 hevosvoimaa 7-portaisen DSG-kaksoiskytkinvaihteiston käyttöön.

GTE

Golf GTE jatkaa ladattavan hybridivoimalinjan hyödyntämistä urheilullisuuden ja taloudellisuuden eteen. 150-hevosvoimainen bensiinimoottori saa tukea 115-hevosvoimaiselta sähkömoottorilta. Järjestelmien yhteisteho yltää 245-hevosvoimaan, ja se välitetään 6-vaihteisen DSG-vaihteiston kautta etupyörille. 13 kilowattitunnin akun ja parantuneen energiatehokkuuden ansiosta auton sähköiseksi toimintamatkaksi kerrotaan nyt 60 kilometriä.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat