6.11.2017

Konsepti vai uusi CB1000R valepuvussa? – Honda Neo Sports Café Concept

Honda Neo Sports Café Concept

Tehokas 1 000-kuutioinen moottori yhdistettynä futuristiseen ulkonäköön. Tässäkö Hondan seuraava ”Super-Naked” -luokan ase?

Japanissa esitelty Honda Neo Sports Café Concept on nimensä mukaisesti konsepti-malli, mutta vahvat huhut kertovat, että Honda olisi esittelemässä valmiin sarjatuotantomallin jo marraskuisessa EICMA-moottoripyöränäyttelyssä Milanossa.

Honda Neo Sports Café Concept

Honda on pitkästä aikaa esittelemässä mallin, joka todella puhuttelee eurooppalaista motoristia. Tehokas moottori, minimalistinen ulkonäkö ja hyökkäävä ilme. Tehokkaiden nakupyörien ystävien kannattaa ristiä kädet kyynärpäitä myöten, että lopullinen tuotantomalli noudattelisi Neo Sports Café Conceptin raikkaan rohkeita linjoja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Näkyville ”unohdettu” 998cc -merkintä paljastaa tekniikan

Honda Neo Sports Café Concept

Teknisiä yksityiskohtia Honda ei suoraan paljasta, mutta sylinteriryhmän kylkeen näkyviin jätetty ”998 cc” -merkintä ei jätä epäilyksille sijaa. Tekniikka perustuu vahvasti Firebladen 1 000-kuutioiseen rivimoottoriin. Jos ja kun pyörässä on sähköinen fly-by-wire -kaasu, tarkoittaa se samalla kuljettajan valittavissa olevien tehokarttojen ja luistoneston kuulumista varustukseen. Kuvissa näkyy myös pyörään asennettu vaihdeavustin eli quickshifter. Edessä on tuplajarrulevyt radiaalisatuloin.

”Katsastusvarusteet” puuttuvat

Honda Neo Sports Café Concept

Mittaristona on tyylikäs suorakaiteen muotoinen TFT-näyttö. Ajovalo on futuristisesti muotoiltu pyöreä ja perustuu LED-tekniikkaan. Konseptipyörästä puuttuvat vielä vilkut, peilit ja rekisterikilven teline, joilla on olennainen vaikutus lopulliseen ulkonäköön. Vaikka satula on muotoiltu kaksipaikkaiseksi, myös takajalkatapit loistavat poissaolollaan konseptimallin kuvissa. Konsepti-mallin nimessä oleva café-sana on sikäli harhaanjohtava, että ajoasento näyttää selvästi pystyltä eikä ohjaustanko ole café racereille tyypillisesti clip-on -mallinen.

Neo Sports Café Conceptin 1000-kuutioinen moottori ja toisaalta Hondan epäsuora ilmoitus vanhan CB1000R -mallin uusimisesta ensi kaudeksi voidaan tulkita myös niin, että tässä on tuleva CB1000R valepuvussa.

Honda Neo Sports Café Concept

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Honda

Luetuimmat