2.6.2023

Kysy autoista: mistä löytää peräkärryn vakuutusehdot?

kysy autoista ympäri vuoden kesärenkailla

Liikenteessä käytettäville rekisteröidyille perävaunuille täytyy hankkia myös pakollinen liikennevakuutus, joka korvaa henkilöille ja toisille osapuolille aiheutuvat vahingot.

Kysymys: Mistä löydän pakollisen peräkärryn liikennevakuutuksen vakuutusehdot?

Liikenteessä käytettävä moottorikäyttöinen ajoneuvo tai siihen kytkettävä perävaunu on pääsääntöisesti rekisteröitävä ja vakuutettava. Rekisteröidyt perävaunut tarvitsevat täten myös vähintään pakollisen liikennevakuutuksen.

Peräkärryn vakuutus korvaa vahingot tilanteissa, joissa vahingon aiheuttaja on selvästi perävaunu – esimerkiksi, jos perävaunu irtoaa kesken ajon ja aiheuttaa vahinkoa toiselle ajoneuvolle.

Liikennevakuutus korvaa henkilövahingot ja toisen ajoneuvolle tai omaisuudelle aiheutetut vahingot. Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvolle, siinä oleville tavaroille tai kuormalle itse aiheutettuja vahinkoja. Liikennevakuutus on voimassa Suomen lisäksi muissa ETA-maissa ja ETA:n ulkopuolisissa Vihreän kortin sopimusmaissa.

Liikennevakuutuslaki määrittelee yleiset puitteet ja vaatimukset liikennevakuutukselle, mutta se ei sisällä kaikkia vakuutusehtoja. Tarkemmat vakuutusehdot löytyvät yleensä vakuutusyhtiön tarjoamista vakuutusehdoista ja asiakirjoista. Vakuutusehdot sisältävät yksityiskohtaiset tiedot vakuutuksen kattavuudesta, korvausperiaatteista ja muista tärkeistä asioista.

Alla on listattuna linkkejä muutamien vakuutusyhtiöiden verkkosivuilta löytyneisiin yleisiin liikennevakuutuksen vakuutusehtoihin:

Kannattaa kuitenkin vielä varmistaa vakuutusyhtiöltä ajantasaiset ja nimenomaan juuri oman peräkärryn vakuutusta koskevat vakuutusehdot.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaskovakuutuksella lisäturvaa myös peräkärryille

Liikennevakuutusta voi täydentää vapaaehtoisella kaskovakuutuksella, joka korvaa myös esimerkiksi omalle ajoneuvolle aiheutuneet vahingot. Kaskovakuutuksen laajuus ja ehdot riippuvat vakuutusyhtiöstä.

Peräkärryn kaskovakuutuksen vakuutusehdot löytää yleensä myös vakuutusyhtiön verkkosivuilta tai pyytämällä niitä suoraan vakuutusyhtiöltä. Jos sinulla on jo peräkärryn vakuutus jonkin vakuutusyhtiön kanssa, voit tarkistaa vakuutusehdot esimerkiksi vakuutuskirjasta tai vakuutuksenottajalta saamistasi asiakirjoista. Niissä pitäisi olla maininta vakuutusehdoista tai niiden saatavuudesta.

Jos et löydä vakuutusehtoja, kannattaa ottaa yhteyttä vakuutusyhtiön asiakaspalveluun. He voivat toimittaa vakuutusehdot sähköisessä tai painetussa muodossa tai antaa ohjeet, mistä ne voi löytää.

Teksti: Sini Ylivakeri Lähteet: Finlex, Liikennevakuutuskeskus

Kysy autoista

Jätä meille autoaiheinen sinua askarruttava kysymys. Toimituksemme vastaa viikoittain moottori.fi:ssä tulleisiin kysymyksiin. Voit myös lähettää kysymyksesi suoraan sähköpostilla kysyautoista [ät] moottori.fi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Luetuimmat