25.9.2020

Lamborghinin Stefano Domenicali palaa Formula 1:een sarjan toimitusjohtajaksi

Stefano Domenicali

Ferrarin F1-tiimistä tuttu Stefano Domenicali palaa rata-autoilun kuninkuusluokkaan oltuaan Lamborghinin johtajana. Nykyisin tehtävää hoitava Liberty Median viiksiharrastaja Chase Carey jatkaa hallituksessa.

Lamborghinin toimitusjohtaja Stefano Domenicali jättää tehtävänsä vuodenvaihteessa ja siirtyy Formula 1:n toimitusjohtajaksi. Asiasta kertoi F1-sarjaa operoivan Liberty Median tiedotus perjantai-iltana.

Nykyinen F1-pomo Chase Carey jättäytyy sarjan hallituksen ulkopuoliseksi puheenjohtajaksi. Domenicali on jatkossa myös F1:n presidentti yhdessä Careyn kanssa. Carey johti 2017 alkaen rata-autoilun kuninkuusluokan uusille urille Formula-moguli Bernie Ecclestonen valtakauden jälkeen.

Pitkäaikaisille Formula 1 -faneille Domenicali on tuttu nimi, sillä hän toimi Ferrarin tallipäällikkönä 2008–2014. Domenicali on pian kolmas entinen ferrarilainen F1-sarjan johdossa, sillä ikoninen tallipäällikkö Jean Todt on autourheiluliitto FIA:n johtaja ja F1-sarjan teknisenä johtajana on Ferrarin entinen tekninen johtaja Ross Brawn.

Lamborghinilla Domenicali ohjasi italialaisvalmistajan uuteen aikakauteen esittelemällä muun muassa Urus-katumaasturin, tuplaamalla vuotuisen myyntimäärän ja palkkaamalla yli 700 työntekijää. Valmistaja ei välittömästi kertonut Domenicalin seuraajasta.

Lähteet: Automotive News, Lamborghini Kuva: Lamborghini

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat