2.3.2021

Leikattu kattolinja ja lyhennetty nimi – Volvo C40 tulee tarjolle pelkästään sähköisenä

Volvo tähtää vahvasti mukaan sähköautomarkkinoille ja vuonna 2030 ruotsalaismerkki tekee vain sähköautoja. Uusin täydennys on C40.

Volvo on sähköistänyt mallistoaan viime vuosina vauhdilla. Iso osa merkin myynnistä Euroopassa on ladattavia hybridejä ja viime vuonna mukaan liittyi ensimmäinen täyssähköauto XC40 Recharge. Lähivuosina sähköistyminen kiihtyy ja se näkyy valmistajan tavoitteissa. Vuoteen 2025 mennessä puolet Volvon globaalista myynnistä on täyssähköautoja ja loput ladattavia hybridejä. Seuraavalle vuosikymmenelle siirryttäessä polttomoottoreita ei enää ole mukana.

– Polttomoottoria käyttävillä autoilla ei ole pitkäikäistä tulevaisuutta. Olemme sitoutuneet muutokseen sähköautovalmistajaksi, ja siirtymän pitäisi olla valmis vuoteen 2030 mennessä. Näin voimme vastata paremmin asiakkaiden odotuksiin ja olla osa ratkaisua ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, toteaa teknologiajohtaja Henrik Green.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Leikattu kattolinja

Tämän linjauksen jatkeeksi Volvo esitteli jatkoa sähköautomallistolleen. Uutuus kulkee nimellä C40 Recharge ja se vaikuttaa olevan matalammalla kattolinjalla varustettu versio XC40:stä. Sisarmallin tapaan molemmilla akseleilla on sähkömoottorit eli kyseessä on nelivetoinen sähköauto, mutta tarkkaa tehoa Volvo ei ensimmäisten tietojen joukossa ilmoita. Akuston koko on 78 kWh ja WLTP-syklin mukainen toimintamatka on 420 km.

C40 eroaa sisarmallistaan myös tilausprosessin myötä. Se tulee olemaan ensimmäinen Volvo, joka on saatavissa vain verkkotilauksen kautta. Volvo haluaa näin korostaa digitalisaation merkitystä kaikilla osa-alueilla. Valmistajan mukaan tulevaisuudessa kaikki täyssähköautomallit tulevat olemaan saatavilla vain verkosto. Muistuttaa hieman erästä jenkkifirmaa.

Teksti: Mikko Autio Lähde ja kuvat: Volvo

Lisää aiheesta

Luetuimmat