10.3.2016

Leveätelainen Commander – Lynxin suurin uutuus kaudelle 2017

Lynx MY17 Commander

Asiakkaiden kaipaamat nelitahtimoottorit ovat löytäneet tiensä Commanderien keulalle.

Lynx Commander on eräänlainen ”hyötycrossover”, eli crossoverin, hyötykelkan ja seikkailukelkan sekoitus. Sen tehokas kaksitahtinen 800R E-TEC on yksi markkinoiden tehokkaimmista kelkkamoottoreista, mutta asiakkaat ovat jo pitkään kyselleet milloin keulalle saadaan vaihtoehdoksi nelitahtimoottoreita.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksi- tai nelitahti

Kaudella 2017 Commanderiin saa valita kaksi- tai nelitahtimoottorin. Kolmisylinterisiä nelitahtimoottoreita on tarjolla jopa kaksin kappalein, 900 ACE ja 1200 4-TEC. Suuremman moottorin tehoksi ilmoitetaan 130 hevosvoimaa.

Molemmissa nelitahtimoottoreissa on valittavissa kolme ajotilaa: Economy, Standard ja Sport. Nelitahtimoottoreiden etuina on tasaisempi voimantuotto, parempi polttoainetalous ja hiljaisempi ääni. Toiseen vaakakuppiin tulee suurempi paino.

Lynx Commander

Commanderiin on tehty muitakin parannuksia. Etupään tukivarsia ja rakenteita on kehitetty niin, että painoa on säästetty 1,3 kiloa. Samalla maavara on kasvanut. Myös takajousituksen rakenteita on paranneltu. Ulkoisesti suurin ero on korkeampi tuulilasi.

Neljä vaihtoehtoa

Commanderista on tarjolla neljä erilaista vaihtoehtoa, Commander 900 ACE, Commander Ltd,  Commander Grand Tourer sekä yhdessä varustevalmistaja Touratechin kanssa kehitetty Commander Touratech. Telan leveys on kaikissa 500 milliä ja maton pituus on 3923 milliä.

Lynx Commander

Tällaisella hyvän etenemiskyvyn omaavalla kelkalla tulee olemaan kova kysyntä erityisesti Pohjoismaissa sekä Venäjällä. Commander-malliston hinnat alkaen 15 000 €. Tarkemmat tekniset tiedot ja uutuusmallien hinnat ilmoitetaan myöhemmin.

Teksti: Janne Huhtala, kuvat: valmistaja

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat