19.4.2018

Maistiainen: Husqvarna Vitpilen 701 – susi lampaan vaatteissa

Husqvarna Vitpilen 701

Yksisylinterinen moottori ja 75 hevosvoimaa ovat vain valepuku. Vitpilen 701 on suorituskykyinen ja hauska mutkatietykki.

Husqvarna palaa katupyörämarkkinoille Vitpilen 701 -mallilla. Merkin perinteitä kunnioittaen se on viimeistelyltään korkealuokkainen ja suorituskyvyltään urheilullinen.

Husqvarna osoittaa, että hyvä suorituskyky voidaan saavuttaa muutenkin kuin suurella huipputeholla. Nimittäin karsimalla pyörä mahdollisimman kevyeksi ja keskittymällä ajo-ominaisuuksiin.

Husqvarna Vitpilen 701

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Parhaimmilaan mutkateillä

Yksisylinterisen moottorin käyntiääni kuulostaa jotenkin vieraalta katumotoristin korvaan. Ensimmäisten kilometrien aikana huomio kiinnittyy kaupunkiajossa moottorin joustavaan luonteeseen.

Yksimukinen vetää puhtaasti 3500 kierrokselta punarajalle asti, joten käyttöalue on mukavan laaja. Taajamassa yksi asia häiritsee, se että ajoasento on voimakkaan nojaava ja väsyttää ranteita.

Selitys tehtaan valitsemalle ajoasennolle saadaan, kun päästään mutkateille. Husqvarnan moottori on kierrosherkkä ja tehokäyrä nousee melkeinpä punarajalle asti.

Mitä enemmän kierroksia sen enemmän ruutia ja sen enemmän hauskuutta. Eturengas nousee kiihdytyksissä ilmaan kakkos- ja kolmosvaihteilla.

Husqvarna Vitpilen 701

Näyttää takavaloja isommilleen

Kun pyörän keveyden ja hyvän jousituksen ansiosta mutkat voi ajella reippaalla vauhdilla, voidaan koeajon perusteella todeta tehokkaampien mutta painavampien sporttipyörien olevan helisemässä Husqvarnan kanssa.

WP:n säädettävä jousitus hoitaa työnsä kunnialla ja jarrujen tehokin on riittävä. Toki pitää koko ajan huomioida, että kyseessä on alle 700-kuutioinen moottori ja suorituskyky laimenee pian 160 kilometrin tuntinopeuden yläpuolella.

Suorituskyvyn lisäksi Husqvarnassa yllätti sen koko.

Kuvissa Vitpilen näyttää pieneltä, mutta 830 millin istuinkorkeus vastaa 1000-kuutioisten kyykkyjen keskimääräistä lukemaa. Hauskinta uutuudessa on kuitenkin se, että sillä on isompiaan vastaan pelkästään voitettavaa.

Kukaan ei odota 75-hevosvoimaiselta yksimukiselta ihmeitä, joten kanssamotoristien ilmeet ovat näkemisen arvoisia kun Vitpilenillä näyttää muille perävaloja.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Sebas Romero

Husqvarna Vitpilen 701

Husqvarna Vitpilen 701

Moottori: 1-sylinterinen moottori, nestejäähdytys
Iskutilavuus: 692 cc
Teho: 55 kW (75 hv) / 8500 r/min
Vääntö: 72 Nm / 6750 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto
Istuinkorkeus: 830 mm
Paino tankattuna: n. 166 kg
Tankki: 12 litraa
Hinta: 13 355 €

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat