15.5.2020

Maistiainen: Kawasaki Ninja 1000 SX – enemmän kaikkea

Kawasaki Ninja 1000 SX

Kawasaki ilmoittaa uuden Ninja 1000 SX:n urheilullisuuden ja mukavuuden kasvaneen. Voiko molempia kasvattaa samanaikaisesti?

Moottoripyöristä puhuttaessa urheilullisuus on synonyymi paitsi hyvälle suorituskyvylle, valitettavan usein myös synonyymi epämukavuudelle. Niinpä onkin mielenkiintoista, että Kawasakin uudistettua sporttouring-malli Z1000 SX:n, valmistaja ilmoittaa uudistuksen yhteydessä Ninja 1000 SX:ksi nimetyn pyöränsä olevan urheilullisempi mutta samaan aikaan kasvaneen mukavuuden ansiosta myös sopivan paremmin matkakäyttöön.

Kawasaki Ninja 1000 SX

Mukavuutta edustavat hienostuneemmin toimiva jousitus sekä kasvanut elektroniikan määrä. Kuljettaja voi nyt valita neljän eri ajotilan välillä halutun kaasunvasteen, tehon ja luistoneston tason. Luistonesto ja ABS-jarrut huomioivat myös sivuttaiskallistuksen. Vakionopeussäädin ja molempiin suuntiin kytkimettömän vaihteenvaihdon mallistava quickshifter-vaihdeavustin parantavat ajomukavuutta. Myös ajoasento on mukavan pysty ja kun vielä satulan pehmustusta ja muotoiluakin on parannettu, niin kuljettaja jaksaa helposti istua tankillisen kerrallaan satulassa.

1000-kuutioista ja 142-hevosvoimaista moottoria voidaan kuvailla urheilulliseksi. Teho- ja vääntölukemat ovat pysyneet ennallaan, vaikka moottoria on muokattu täyttämään kireämmät Euro5-päästönormit. Moottorin tehokkuutta korostaa erittäin lyhyet välitykset, jotka toisaalta syövät jo mukavuutta matka-ajossa.

Kawasaki Ninja 1000 SX

Moottorin ominaisuuksien kanssa sopii yhteen tehokas etujarrukalusto. Kahdella sormella onnistuu tehokaskin jarrutus ja jarrutehon kasvu on loogisen lineaarinen puristusvoiman kasvun kanssa. Kuljettaja istuu korkealla ”pyörän päällä”, jolloin pienehkön tuulilasin tarjoama suoja ajoviimaa vastaan on pikemminkin urheilupyörien tasoa kuin matkapyörämäisen mukava.

Uusi Ninja 1000 SX sopii ominaisuuksiltaan mainiosti edustamaansa sportouring-kategoriaan. Enemmän sporttisuutta mutta varustelussa on kuitenkin huomioitu matkamotoristin tarpeet.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kawasaki Ninja 1000 SX

Kawasaki Ninja 1000 SX

Moottori: 1043-kuutioinen nelisylinterinen rivimoottori
Teho: 104,5 kW (142 hv) / 10 000 r/min
Vääntö: 111 Nm / 8000 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto

Paino tankattuna: 235 kg
Akseliväli: 1440 mm
Istuinkorkeus: 835 mm
Tankin tilavuus: 19 litraa

Hinta: 19 985 €

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Jari Saarentaus

Luetuimmat