15.1.2023

Mercedeksen uskotaan pudottavan pois sähköautojensa EQ-alabrändin vuodesta 2024 alkaen

Mercedes-AMG EQE 43

Saksalaislehden väite tarkoittaa, että EQ-alabrändi on jäämässä sangen lyhyeksi välivaiheeksi Mercedeksen malliston alati sähköistyessä.

Mercedes-Benz käytti EQ-tunnustaan ensi kertaa täyssähköautossa vuonna 2019, EQC -katumaasturin myötä. Kyseinen kahden kirjaimen yhdistelmä kattaa kuitenkin Mercedeksen koko sähköisen tarjonnan, EQ Boost -kevythybrideistä EQ Power -lataushybrideihin ja aina varsinaiseen EQ -mallistoon asti.

Täyssähkömallien osalta koko EQ-historian ajan on vallinnut pieni hämmennys mallinimien muodostamisessa. Periaatteessa kaikki sähköautot kulkevat tällä hetkellä nimellä Mercedes-EQ (vrt. Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach), mutta tätä muotoa ei näe aina käytettävän. On myös totta, että esimerkiksi mallinimi Mercedes-EQ EQE ei kuulosta korvaan välttämättä kaikkein sulavimmalta.

Mercedes-EQ EQE

EQ-täyssähkömallisto on viime aikoina kasvanut kovasti, ja se on sitä kautta kasvattanut tasaiseen tahtiin Mercedeksen koko mallitarjontaa. EQ-etuliitteellä muodostetut Mercedes-EQ -rinnakkaismallit löytyvät jo suurimmasta osasta tähtimerkin eri autoluokkia. Näin ei tule välttämättä kauaa olemaan, sillä saksalaisen Handelsblatt -talouslehden siteeraamien Mersun sisäpiiriläisten mukaan EQ-alabrändistä oltaisiin luopumassa vuoden 2024 loppupuolelta alkaen, sitä mukaa, kun seuraavan sukupolven sähkömalleja lähdetään yksi kerrallaan lanseeraamaan.

Mercedes-Benz EQS SUV
Mercedekseltä asiaa ei ole virallisesti kielletty eikä vahvistettu.

Näin ollaan jossain vaiheessa tilanteessa, jossa Mercedeksen koko Euroopan-mallisto koostuu pelkistä sähköautoista, sillä polttomoottorimallit putoavat niiden rinnalta pois. Välivaiheeksi jäävää Mercedes-EQ:ta ei siis enää tarvita, koska Mercedes-Benz tarkoittaa samaa asiaa.

Lähteet: Handelsblatt, Autonews Europe Kuvat: Mercedes-Benz Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat