23.11.2019

Militarimaasturi Mersun tekniikalla – yli 300 hevosvoimaa

Sisun sotilasajoneuvopuoli julkaisi uuden yleismaasturin militarikäyttöön Latviassa. Mercedes-Benzin tekniikka tarjoaa 300 hevosvoimaa ja automaattivaihteiston.

Latviassa Riian autonäyttelyssä esiteltiin suomalaisen kuorma-autovalmistajan tuorein militarimalli, Sisu GTP. Maanpuolustusajoneuvon henkilönkuljetusversio voitti aiemmin Latviassa puolustusvoimien maastoautovertailun.

Tekniikka on Sisulle tuttuun tapaan Mercedeksen-Benziltä. OM926-moottori tuottaa yli 300 hevosvoimaa tehoa, jonka pitäisi riittää liikuttamaan enimmillään jopa 5 000 kiloisen auton panssaroitua versiota haastavissakin maastoissa.

Voimanvälittäjänä toimii Allisonin automaattivaihteisto. Toisin sanoen varuskuntien pihalla vielä nykyäänkin ajoittain kuuluvaa synkronoimattoman Eaton Fuller -manuaalivaihteiston karahduksia GTP ei tule tarjoamaan.

Mercedes-Benzin tekniikan kerrotaan mahdollistavan saman huollon käyttämisen muiden vastaavalla tekniikalla varustettujen ajoneuvojen kanssa.

Ajoneuvon suojatasoa pystyy muuttamaan lisättävillä varusteilla, tai tarvittaessa jykevämmillä korvausosilla. Lisäksi GTP on suunniteltu varustettavaksi erilaisilla asejärjestelmillä.

Kuljetus muuten kuin kumipyörillä on mahdollista myös merellä ja ilmassa. Lentokonekuljetuksia varten Sisussa on yhteensopivuus C-130-lentokonetta varten.

Lähde ja kuvat: Sisu

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat