19.6.2020

Mini katumaasturihuhuissa: täyssähköä Kiinasta ja kokoa Yhdysvalloista

Mini Cooper logo

Yhä jatkuva katumaasturibuumi tuo Autocarin mukaan muutoksia myös Minin mallistoon: kiinalaisyhteistyö voi palkita kuluttajat pienikokoisella ja täysin sähköisellä crossoverilla, suuremman katumaasturin valmistuspaikaksi uumoillaan puolestaan Yhdysvaltoja.

BMW:n vuodesta 2001 omistama Mini aikoo laajentaa mallistoaan kahdella uudella SUV-mallilla, uutisoi Autocar.

Minin kerrotaan kehittävän täyssähköistä crossoveria osana kiinalaisyhteistyötään Great Wall -yrityksen kanssa, ja lisäksi polttomoottorista katumaasturia BMW:n viimeisimmälle pohjalevylle. Kahdella uutuusmallilla on tarkoitus ottaa Minin brändi käyttöön markkinoilla, joilla se ei ole aiemmin ollut ja saada uutta asiakaskuntaa.

Ensimmäisen Kiinan tehtaalla valmistuvan Minin kerrotaan olevan viisiovinen katumaasturi. Alunperin Minin Kiinan tuotannon piti alkaa Rocketman-konseptiin perustuvalla kolmiovisella viistoperällä. Kokoluokaltaan sähkö-Mini tulee vastaamaan Autocarin nimettömänä pysyvän lähteen mukaan BMW X1:ä. Pacemanin valmistuksen on määrä alkaa vuonna 2022.

Yhteistyössä kiinalaisen Great Wall Motorsin kanssa valmistetun pienen viistoperän kerrotaan kuitenkin saapuvan markkinoille myöhemmin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tulevaisuuden akkukemiaa luvassa

Autocarin lähteet ovat myös vahvistaneet sähköisen crossoverin käyttävän uutta yhdessä kehitettyä alustaa jo olemassa olevan pohjarakenteen sijaan. Mallin kerrotaan myös luultavasti saavan sisuksiinsa uuden sukupolven koboltittomat akkukennot.

Lähteet vihjaavat myös Minin kiinalaisen sähkömallin saattavan toimia pohjana BMW:n i3 -sähköauton korvaajaksi. Minin sähkö-crossover saattaa tulla kantaamaan nimeä Mini Paceman. Kiinassa valmistamisesta huolimatta uuden mallin kerrotaan tulevan kansainvälisille markkinoille, myös Eurooppaan.

Myös toisen mallin valmistus Euroopan ulkopuolella?

Täyssähköisen crossoverin jälkeen Minin kerrotaan esittelevän suuremman katumaasturimallin, Mini Travellerin. Autocarin mukaan mallin on tarkoitus saapua markkinoille vuonna 2024 ja sen odotetaan kasvattavan Minin myyntimääriä. Kooltaan ja hinnaltaan auton kerrotaan sijoittuvan Mini Countrymanin yläpuolelle.

Travellerin pohjana käytettäisiin todennäköisimmin BMW:n CLAR-arkkitehtuuria, joka mahdollistaisi auton valmistamisen Yhdysvalloissa BMW:n X3, X5, X6 ja X7 -mallien tavoin. Tämä mahdollistaisi myös pitkittäismoottorin asentamisen Minin keulalle.

Lähde: Autocar Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat