25.2.2021

Miten olisi reilun tunnin mittainen virtuaalinen pakomatka arjen keskeltä vaikkapa Shanghaihin, Islantiin tai Costa Ricaan?

Virtuaalimatkailu

Kun fyysinen matkustaminen on muuttunut koronan myötä entistä hankalammaksi, matkailuyrittäjät tarjoavat nyt vaihtoehtoisesti virtuaalisia mutta silti henkilökohtaisia elämyksiä.

Matkustajat ovat jo pidemmän aikaa hakeneet entistä yksilöidympiä matkakokemuksia massaturismin sijaan. Tarjontaa riittää etenkin räätälöidyillä ruoka- ja viinimatkoilla, road tripeillä, erilaisilla hyvinvointikursseilla sekä kulttuurimatkoilla.

Kun korona on vienyt matkustajat monilta näiltä pieniltä matkailuyrittäjiltä ja -oppailta, yhä useampi on siirtynyt tarjoamaan virtuaalisia kokemuksia. Ja ei, tämä ei tarkoita YouTube-videota vaan henkilökohtaista reaaliaikaista ja interaktiivista virtuaalimatkaa vaikkapa italialaiseen keittiöön opettelemaan täydellisen pastan tekoa pariksi tunniksi.

Yksi tällaisia virtuaalisia elämyksiä tarjoavia yrityksiä on ruotsalainen EF-matkatoimisto, joka tunnetaan etenkin kielimatkoistaan. EF Go Ahead Tours on pienryhmille suunnattuihin matkoihin erikoistunut EF-haara, jonka valikoimista löytyy 175 erilaista pakettimatkaa eri mantereille. Nyt osa näistä matkoista on tarjolla virtuaalisina Online Escapes -versioina. Puolentoista tunnin kurssilla voi opetella esimerkiksi Shanghaissa työskentelevän kokin avulla tekemään kiinalaisia mykyjä eli taikinanyyttejä. Tai miksi ei lähteä tunnin ajaksi islantilaisen oppaan kanssa katselemaan revontulia – tai saada henkilökohtaisia vinkkejä luontokuvauksen saloihin ammattilaiselta Costa Ricassa?

Kiinnostuitko? Kokemukset maksavat reilusta 15 eurosta noin 35 euroon. Pieni pakomatka todellisuudesta ei ole hullumpi vaihtoehto arjen (kotikonttorin) tylsyyden keskelle. Sivusto löytyy tästä linkistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat