9.5.2021

Moottoripyörien suuret koeajopäivät – neljällä paikkakunnalla 25. – 28.5.2021

Moottoripyörien koeajopäivät

Moottoripyörien suuret koeajopäivät järjestetään neljällä paikkakunnalla toukokuun lopulla. Mukana on ainakin yhdeksän merkin pyöriä.

Moottoripyörien suuret koeajopäivät järjestetään 25. – 28.5.2021 Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Mukana on runsas kauttaus eri moottoripyörämerkkejä, joten nyt vihdoin päästään koeajamaan kovimpia uutuuksia.

Tarkemmin merkeistä mukana ovat ainakin BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, KTM, Triumph ja Yamaha. Osallistujalista päivittyy kuitenkin vielä. Koeajossa mukana olevat moottoripyörät julkaistaan 10.5. ja ne vaihtelevat hiukan paikkakunnittain.

Moottoripyörien suuret koeajopäivät tulevat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Moottoripyörien suuret koeajopäivät

Koeajamaan pääsee samalla kertaa useiden moottoripyörämaahantuojien uutuuksia. Tänä vuonna koeajoihin pitää rekisteröityä ennakkoon ja koeajajalla tulee olla omat ajovarusteet, vähintään kypärä.

Rekisteröityminen aukeaa 10.5., mutta rekisteröinnissä saadulla ajajanumerolla varataan moottoripyörät vasta paikan päällä. Moottoripyöriä ei siis voi varata koeajoon ennakkoon.

– Nyt on ensimmäinen tilaisuus nähdä uudet mallit ja koeajaa niitä, sillä perinteisiä helmikuun MP-moottoripyörämessuja ei voitu järjestää. Koeajopäivät järjestettiin edellisen kerran 2019 ja silloin kolmella paikkakunnalla järjestetyissä koeajoissa oli yli 1200 koeajajaa. Saamamme palaute oli erittäin positiivista. Tällaista tapahtumaa tarvitaan, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta.

Moottoripyörien koeajopäivät

– Moottoripyörien kauppa käy kuumana. Haluamme ottaa nyt askeleen kohti normaalia ja esitellä uutuusmallit motoristeille Moottoripyörien suurissa koeajopäivissä. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden koeajaa erimerkkisiä moottoripyöriä ja paikalla on asiantuntijoita kertomassa tarkempaa tietoa moottoripyöristä. Vertailu on helppoa eri merkkien ja mallien välillä. Jokainen löytää varmasti mieluisensa moottoripyörän, uskoo Teknisen Kaupan liiton Moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja Jarkko Tuomisto.

Tapahtumaa on ilmiselvästi odotettu monelta taholta. Kesän moottoripyöräily tarjoaa monelle pakopaikan arjesta ja mahdollisuuden lievittää stressiä.

– Tiedän, että tätä tapahtumaa odotetaan kovasti. Tänä vuonna tapahtuman merkitys korostuu entisestään, sillä uutuusmalleja esitellään nyt ensimmäistä kertaa näin laajasti. Erikoinen vuosi viivästytti moottoripyörien saantia Suomeen, mutta nyt ne ovat täällä. Moottoripyörien kysyntä on suurta, joten kannattaa toimia nopeasti, jos tahtoo uuden moottoripyörän kesäksi, jatkaa Tuomisto.

Moottoripyörien suuret koeajopäivät Moottoripyörien suuret koeajopäivät järjestetään 25. – 28.5.2021 Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa

Kaikille turvallisesti

Tapahtumassa halutaan huomioida myös jokaisen osallistujan turvallisuus. Moottoripyörien koeajot järjestetään neljän paikkakunnan messukeskusten pysäköintialueilla, joissa huomioidaan turvaväli. Jaossa on kasvomaskeja ja käytössä käsidesit.

Alueelle määritetään kulkusuunnat kohtaamisien välttämiseksi ja kaikki käyttävät omia kypäriä. Koeajamaan pääsee lähialueen ajoväylille.

– Seuraamme tarkasti määräyksiä ja rajoituksia, jotka koskevat tapahtumien järjestämistä, kommentoi Kantola.

Messukeskus järjestää Moottoripyörien suuret koeajopäivät Helsingissä 25.5., Jyväskylässä 26.5., Tampereella 27.5. ja Turussa 28.5. Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Kuvat ja lähde: Messukeskus

Luetuimmat