3.2.2023

MP23 Messut: Helkamalta mielenkiintoisia huippu-uutuuksia sähköpyöräkauteen – hiilikuituinen maastotykki, paranneltu fatbike ja kokonaan uusi applikaatio!

Kotimainen Helkama lähtee uuteen sähköpyöräkauteen erittäin mielenkiintoisilla uutuuksilla, joista yksi on uusi uniikki applikaatio.

Kotimainen Helkama on myös esillä viikonloppuna pidettävillä MP Messuilla, jossa on mukana ensimmäistä kertaa sähköpyörät kokonaan omana tuoteryhmänään. Helkama on näyttelyn yksi suurimmista yllättäjistä sähköpyörien tuoteryhmässä. Helkama tarjoaa ehkä messujen parasta sähköpyöräantia uusilla tuotteillaan.

Helkama on ottanut uudelle alkavalle sähköpyöräkaudelle merkittävän hyppäyksen – Helkamalta tulee tälle kaudelle kokonaan uusi applikaatio, joka toimii pelkästään Helkaman pyörien kanssa yhteen. Helkaman applikaatio on siinä mielessä suomalaiselta pyörävalmistajalta iso hyppäys eteenpäin, sillä kaikki maailman suurimmat pyörävalmistajatkaan eivät tarjoa Helkama Ride -nimeä kantavan applikaation kaltaista tuotetta asiakkailleen.

Helkama käyttää sähköpyörissään Shimanon sähkömoottoreita ja aiemmin Helkaman sähköpyörät on voinut parittaa pyörän kanssa yhteen käyttämällä Shimanon tarjoamaa E-Tube -applikaatiota. E-Tube -applikaation ei tarjoaa lähinnä joitain säätöjä sähkömoottorin avustustasoihin, mutta yleisesti se on hyvin vaatimaton.

Nyt Helkama astuu uudella Helkama Ride -applikaatiollaan monta pykälää eteenpäin. Ride-applikaation yksi merkittävä asia on pyörän turvallisuuteen liittyvät toiminnot, joita ovat muun muassa lukitus ja hälytys. Pyörän käyttäjä voi siis applikaatiolla lukita pyöränsä ja asettaa sille hälytyksen, joka aktivoituu, jos joku koskee pyörään. Lisäksi pyörän uumeniin on piilotettu sim-kortti, jonka kautta pyörän liikkeitä voi seurata, jos se sattuisi päätymään varkaan matkaan.

Luonnollisesti applikaatio ja älypuhein, johon se on asennettu, toimii myös ajotietokoneena. Applikaation avulla voi myös luoda kavereiden kanssa ryhmiä ja tehdä erilaisia haasteita. Applikaation kautta voi myös hoitaa pyörän huoltoon liittyviä tehtäviä. Helkama Ride -applikaatio toimii vielä tässä vaiheessa yhteen rajoitetun määrän Helkaman mallien kanssa, alussa se on saatavilla uusiin CE10-, TE8 Di2-, XE11-, XE12- ja FSE12-malleihin. Muut Helkaman pyörät toimivat edelleen yhteen Shimanon applikaation kautta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ensimmäinen hiilikuiturunkoinen pyörä Helkamalta

Toinen uutuus Helkamalta tälle kaudelle on hiilikuiturunkoinen maastopyörä. Pyörä on ensimmäinen hiilikuiturunkoinen pyörä Helkamalle koskaan, ja se tottelee nimeä Carbon X. Carbon X -nimestä Helkamalle myös pisteet, se on täydellinen ja paljon kertova nimivalinta malliston lippulaivalle.

Carbon X noudattaa hyvin pitkälle samaa runkogeometriaa kun Helkaman alumiinirunkoinen täysjousitettu FSE12-sähköpyörä. Carbon X on mullet, etupään 29-tuumainen ja takapuolen 27,5-tuumainen rengastus takaa hyvän etenemiskyvyn. Pyörä on kauttaaltaan, niin jarruiltaan kuin voimansiirroltaankin Shimanon XT-osasarjalle rakennettu ja jousituksesta vastaa RockShoxin osat 160 millin joustolla. Pyörässä on Shimanon EP8-sähkömoottori ja 630 kilowattitunnin akku.

Carbon X:n suositushinta on 6499 euroa.

Helkaman Ride -applikaatio sekä uusi ja Helkaman ensimmäinen Carbon X -malli ovat myös osoitus siitä, että Helkama on sähköpyörä-genressä tosissaan liikkeellä eikä isojen kansainvälisten toimijoiden jalkoihin haluta jäädä.

Fattis uudistui myös

Helkama on kunnostautunut vuosien varrella myös läskipyörien valmistajana ja miksi ei olisi, onhan Suomi ja pohjoismaat yksi fatbike-pyörien suurimpia markkina-alueita. Hyvä ja luotettava Helkama FE12 -fatbike uudistuu myös tälle kaudelle. FE12 on tunnettu vakaasta ajettavuudestaan pitkän akselivälin ja runkogeometrian vuoksi, mutta samalla pitkä akseliväli on tuonut siihen ehkä hieman tarpeetonta kömpelyyttä.

Nyt FE12 on uudistunut, siinä on lyhyempi runko ja pyörään on integroitu muun muassa kiinteä DRL-päiväajovalo (Daytime Running light), joka on varsin nerokas. Fatbikellä ajetaan paljon talvikelissä, jolloin päivätkin voivat olla pimeitä, mutta päiväajovalo riittää siihen, että näyt, kun varsinaista ajovaloa ei tarvitse oman näkemisen kannalta sytyttää. Pyörään integroitu ajovalo syö myös akkua.

FE12-mallia on saanut sekä kiinteällä etuhaarukalla että joustokeulalla eikä tämäkään asia ole uuden mallivuoden kohdalla muuttunut miksikään. Kiinteäkeulaisen pyörän suositushinta on 4 599 euroa ja joustokeulalla suositushinta on 4 999 euroa.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen