28.4.2021

Nelivetoinen ja tehokas Volkswagen ID.4 GTX sai heti hinnan 54 500 euroa

Volkswagen ID.4 GTX

Saksalaisjätti on esitellyt uuden brändin sähköiselle suorituskyvylleen. Sen ensimmäinen näyte Volkswagen ID.4 GTX maksaa 54 500 euroa.

Volkswagen ID.-perheen uudet suorituskykyiset mallit merkitään jatkossa GTX-logolla. Näistä autoista ensimmäinen Volkswagen ID.4 GTX tarjoaa tehoa ja nelivetoa SUV-korissa. Perustana tälle uutuusmallille on jo Moottorinkin maistelussa käynyt Volkswagen ID.4 -täyssähköauto.

GTX-mallien on tarkoitus jatkaa samaa suorituskykyisten malliversioiden tietä, jota GTI on raivannut jo reilusti yli 40 vuoden ajan. Sittemmin tuota GT-alkuista palettia on laajennettu sekä dieselkäytöllä GTD:n avulla että sähköiseen suuntaan GTE-hybridiversioiden osalta. 

Nyt on vuorossa nelivetoinen ja suorituskykyinen GTX ajonautintoa kasvattamaan. Se haluaa kuitenkin tarjota myös ajomukavuutta ja ympäristöystävällisyyttä, joten edessä on melkoinen spagaatti. GTX on merkittävä lisäys ID.4-mallistoon, sen osuuden arvioidaan olevan yli kolmasosa mallin myynnistä.

– Kirjaimet GT ovat jo pitkään merkinneet suorituskykyistä ajomukavuutta. Nyt kirjain X rakentaa sillan yli sähköiseen tulevaisuuteen. Vastuullisuus ja urheilullisuus eivät sulje toisiaan pois, vaan täydentävät toisiaan älykkäällä tavalla, sanoo Volkswagen-henkilöautojen markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Klaus Zellmer.

VW ID4 GTX

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

ID.4 GTX

Volkswagen ID.4 GTX on täyssähköisen malliperheen ensimmäinen huippusuorituskykyinen malli ja samalla ensimmäinen täyssähköinen neliveto-Volkswagen. SUV-mallin nelivetoisuus on toteutettu yksinkertaisesti lisäämällä myös toiselle akselille sähkömoottori.

Nämä kaksi moottoria tuottavat yhteensä hetkellisesti  220 kilowattia (299 hv) huipputehoa. Hetkellisesti tarkoittaa tässä tapauksessa, että yhtäjaksoisesti tuo lukema on käytettävissä korkeintaan 30 sekunnin ajan. Näin ollen 0-100km/h sujuu 6,2 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu sähköisesti lukemaan 180 kilometriä tunnissa.

Akkupaketti on tuttu, mutta suurin saatavilla oleva 77 kilowattituntinen. Tämän avulla toimintamatkaa voidaan saavuttaa WLTP-mittauksessa jopa 475 kilometriä. 

Korkein tuettu pikalatausteho on yhä sama 125 kilowattia ja tällöin on teoriassa mahdollista saavuttaa 30 minuutissa jopa 320 kilometriä lisää toimintamatkaa. Akku voidaan ladata vaihtovirralla korkeintaan 11 kilowatin teholla.

Myös GTX-malliin on saatavilla vetokoukku ja sen vetomassa on 1200 kg. Tämä on itse asiassa 200 kilogrammaa enemmän kuin muissa ID.4-malleissa.

Volkswagen ID4 GTX

Ulkonäkö paljastaa: GTX

Erottuvat yksityiskohdat korostavat valmistajan mukaan urheilullisen mutta elegantin lippulaivamallin ulkonäköä. GTX-mallin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa musta ulkokatto, antrasiitin värinen kattolinjan koristelista, 20-tuumaiset kevytmetallivanteet, matriisiajovalot sekä etuosan ilmanottosäleikössä sijaitsevat led-valot.

Volkswagen ID4 GTX

Myös sisätilat henkivät uutta luonnetta useiden GTX-mallia korostavien yksityiskohtien ja erityisen istuinverhoilun muodossa. Sisätiloissa voi esiintyä esimerkiksi kuvissa näkyvä sinisen ja punaisen korkea kontrasti. 

Suomessa Volkswagen ID.4 GTX -malliston hinnat alkavat 54 500 eurosta. Myynti käynnistyy lähiviikkoina ja ensimmäiset Volkswagen ID.4 GTX:t saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille jo nyt kesällä 2021.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat