15.5.2021

Päivittynyt Volkswagen Tiguan Allspace – samoilla resepteillä

The new Volkswagen Tiguan Allspace facelift

Päivittynyt Volkswagen Tiguan Allspace saapuu samoin uudistuksin kuin tuore Tiguan. Samalla myös Allspacen resepti säilytetään ennallaan.

Päivittynyt Volkswagen Tiguan Allspace jatkaa jopa seitsemänpaikkaisen SUV-mallin tutulla kaavalla. Nyt se saa viime vuoden puolella uudistuneesta Tiguanista tutut tuoreimmat teknologiapäivitykset ja ulkonäköleikkaukset.

Suomen hintoja tai saatavuutta ei ole vielä tiedossa, mutta Saksassa hinnasto tulee noudattamaan edellisen mallin sävyä. Siellä se alkoi noin 36 000 euron tuntumasta. Suomessa Moottorin koeajama nelivetoinen dieselautomaatti Volkswagen Tiguan Allspace 2.0 TDI 4Motion Comfortline DSG maksoi vuonna 2018 noin 50 000 euroa.

Päivittynyt Volkswagen Tiguan Allspace

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Päivittynyt Volkswagen Tiguan Allspace

Ulkonäköpäivityksiin lukeutuvat uudet 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, led-matriisiajovalot sekä tuore keulailme. Kaksi uuttaa maalipintaa tuntevat nimet Onyx White (valkoinen) ja Kings Red (punainen).

Allspace jatkaa perus-Tiguanin akseliväliä 110 millimetriä. Sen XL-mallin saa halutessaan seitsemänpaikkaisena, mutta muuten sinne mahtuu jopa 1920 litraa tavaraa. Vetokykyä riittää jopa 2,5 tonniin asti.

The new Volkswagen Tiguan Allspace

MIB3

Kyseessä ei ole vanha Men In Black -elokuva, vaan Tiguan Allspacestakin löytyvä Volkswagenin tuorein tietoviihdejärjestelmä. MIB3-järjestelmän käskyttäminen tapahtuu valinnasta riippuen 8- tai 9,2-tuumaisen kosketusnäytön kautta. Ilmastointia pitää yrittää säätää sormea tasolla liu'uttamalla.

Tiguan Allspace saa päivityksen mukana myös osittaista autonomista ajamista tukevan Travel Assist -järjestelmän, joka toimii aina 130 kilometrin tuntinopeuksiin saakka. Näin se riittää kyllä tiestöllemme. Automaattivaihteistoon paritettuna järjestelmä toimii aina pysähdykseen saakka.

The new Volkswagen Tiguan Allspace

Emme vielä tiedä kotimaamme varustetasoista, sillä näissä saattaa olla eroavaisuuksia. Saksassa valmistaja on kuitenkin vähentänyt malleja, joita on nyt perusmallin yläpuolella Life, Elegance ja R-Line.

Perusmalli tarjoillaan 17-tuumaisin vantein. Life lisää pakettiin nahkapäällysteisen monitoimiohjauspyörän, sähköisen takaluukun sekä 10,25-tuumaisesta näytöstä koostuvan digimittariston.

Elegance nostaa vannekoon 19-tuumaan ja lisää monivärisen tunnelmavalaistuksen. R-Line suuntaa sporttiseen näköön korisarjalla ja somisteilla.

Lisävarustelista on aiempaa pidempi ja sieltä löytyy perforoitua nahkaa, panoraamakattoikkunaa, värillistä heijastusnäyttöä ja hierovia istumia. Äänentoistojärjestelmän osalta huippua edustaa Harman Kardonin valmistama paketti.

The 2021 Volkswagen Tiguan Allspace

Moottoreitakin

Voimalinjojen osalta Allspace noudattelee Tiguanin valikoimaa. Nelisylinterinen 1,5-litrainen turboahdettu bensiinimoottori aloittaa 150 hevosvoiman tehoillaan malliston. Sen yläpuolelta löytyy muutamakin versio 2,0-litraisesta koneesta ja näissä onkin 7-pykäläisen DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteiston kaverina myös neliveto.

Dieselmoottorit ovat nekin 2,0-litraisia ja automaattivaihteisia. Molemmat on saatavilla nelivetoisena ja jälkimmäisessä se kuuluukin pakettiin.

Tiguan Allspace saattaa tulla saamaan myös e-Hybrid -vaihtoehdon, joka tarkoittaisi varmaankin Golfin lataushybridin kanssa yhtenevää voimalinjaa. Tiguan R ei tule kuitenkaan jakamaan voimalinjaansa tämän isomman sisaren kanssa.

Kuvat ja lähde: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat