15.10.2020

Polaris ja Zero yhteistyöhön sähköisten maastoajoneuvojen kehittämisessä

Polaris ja Zero yhteistyöhön

Maastoajoneuvoista ja moottorikelkoista tunnettu Polaris sekä sähkömoottoripyörien kehityksen edelläkävijä Zero Motorcycles ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Se merkitsee Polarikselle jättiaskelta kohti sähkötoimisia ajoneuvoja.

Polaris on ilmoittanut allekirjoittaneensa 10 vuoden mittaisen kumppanuussopimuksen Zero Motorcyclesin kanssa sähkökäyttöisten ajoneuvojen kehittämiseksi. Kehitystyö on jo käynnissä ja ensimmäisiä yhteistyössä suunniteltuja sähkökäyttöisiä ajoneuvoja Polaris lupaa julkaista vuoden 2021 loppuun mennessä. Polaris tähtää siihen, että vuoteen 2025 mennessä sillä olisi tarjota asiakkailleen sähkökäyttöiset vaihtoehdot kussakin sen ydinsegmentissä.

Polaris ja Zero yhteistyöhön

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Moottoripyörät sopimuksen ulkopuolella

Yhteistyösopimus kattaa maastoajoneuvot ja moottorikelkat, joten Polariksen omistama Indian-moottoripyörämerkki ei ainakaan tässä vaiheessa ole sähköistymässä Zeron tekniikalla. Kumppanuussopimus yhdistää Polariksen markkinajohtajuuden ja Zeron kehittyneen sähkövoimatekniikan mainituissa segmenteissä. Polariksen pitkän aikavälin strategiassa malliston sähköistäminen tulee olemaan yksi merkittävä kulmakivi.

Asiakkaiden sähköajoneuvoihin kohdistuvan lisääntyneen kiinnostuksen takana on tehon, suorituskyvyn ja hinnoittelun nopea kehitys viime vuosina. Polarikselle sopimus tarjoaa mahdollisuuden siirtyä teknologisten haasteiden ja kustannusten yli tarjoten samalla välittömän sisääntulon ja nopean markkinaedun sähköajoneuvomarkkinoilla.

Polaris ja Zero yhteistyöhön

Polaris myynyt sähköajoneuvoja jo yli miljardilla dollarilla

Zero Motorcycles on suunnittelut, valmistanut ja kehittänyt sähkömoottoripyöriä vuodesta 2006 alkaen. Nyt solmittu yhteistyösopimus on Zeron historian suurin. Polariksen aiempi ja nykyinen tuotevalikoima sisältää useita sähkövaihtoehtoja. Se on aiemmin pyrkinyt sähköajoneuvomarkkinoille yrityskauppojen kautta, mm. ostamalla Brammo Electronic Motorcycles -yrityksen sekä ranskalaisen kaupallisten kevyiden sähköajoneuvojen Groupilin ja GEM:n henkilö- ja hyötyajoneuvot.

Polaris ja Zero yhteistyöhön

Tähän mennessä Polaris Ranger EV on Pohjois-Amerikan myydyin sähköinen maastoajoneuvo. Polariksen sähköajoneuvojen myynti oli yli miljardi dollaria viime vuosikymmenen aikana. Nyt allekirjoitetun yhteistyösopimuksen tarkoituksena on seuraavan sukupolven teknologian hyödyntäminen ja alan johtavien sähköajoneuvojen kehittäminen markkinoille.

Lähde ja kuvat: Polaris

Luetuimmat