20.7.2020

Poliisin tehovalvontaviikko raskaalle kalustolle: viime vuonna yli 200 rikkomusta 1 411 tarkastuksessa

Kameravalvonta_peltipoliisi

Poliisi valvoo raskasta kalustoa tehostetusti tämän viikon ajan. Viime vuonna rikkomuksia oli paljastunut yli 200, kun tarkastettavia ajoneuvoja oli ollut 1 411. Tänä vuonna poliisin tavoitteena on tarkastaa yhä enemmän ajoneuvoja.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 20.–26.7.2020. Koko maan laajuiseen tehovalvontaan osallistuu kaikkien poliisilaitosten lisäksi Rajavartiolaitos. Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Euroopan laajuista valvontateemaa

Tänä vuonna raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealueista. Valvonnan tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta, ehkäistä harmaata taloutta ja torjua kuljetusrikollisuutta.

– Valvontaa kohdennetaan aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio toteaa.

Myös ammattikuljettajien tarkkaavaisuutta, tai pikemminkin sen puutetta seurataan erityisen tarkkaan.

- Valvonnassa puututaan muun muassa kuljettajien puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana. Lisäksi kuljettajan näkemäkatveisiin eli näkökentän esteisiin, kuten kojelaudan päälle rakennettuihin ja asennettuihin tasoihin tai tuulilasin kiinnitettyihin koriste -esineisiin tullaan puuttumaan, Kallio kertoo.

Vuoden 2019 heinäkuun vastaavalla valvontaviikolla tarkastuksiin käytettiin noin 2 400 työtuntia. Raskaita ajoneuvoja tarkastettiin yhteensä 1 411, joista 1 199 oli kotimaisia ja 212 ulkomaalaisia. Linja-autoja tarkastuksessa oli 40.

Saldona tarkastuksista kertyi 177 ajo- ja lepoaikarikkomusta ja 46 ajopiirturirikkomusta. Piirturien manipulointitapauksia paljastui neljä kappaletta.
Tänä vuonna poliisin tavoitteet ovat yhä korkeammalla, Kallion mukaan tarkoituksena on tarkistaa noin 1 600–1 800 ajoneuvoa.

Lähde: Poliisi Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat