27.3.2021

Porsche Taycan saa ilmaisen ohjelmistopäivityksen: ajettavuutta ja lisätoimintoja

Porsche Taycan 4S

Jokainen vuosimallin 2020 Porsche Taycan saa ilmaisen ohjelmistopäivityksen. Tämän luvataan vaikuttavan ajettavuuteen, lataustapahtumaan ja käytettävyyteen.

Porsche päivitti sähköistä automalliaan syyskuussa uutta vuosimallia silmällä pitäen ja tammikuussa takavetoinen Taycan sai 90 000 euron hintalapun. Nyt jokainen vuonna 2020 toimitettu Taycan saa ilmaisen ohjelmistopäivityksen uusien ominaisuuksien lisäämiseksi. 

Tämä ohjelmistopäivitys tulee olemaan saatavilla kaikkialla maailmassa ja täysin ilmaiseksi. Sen luvataan parantavan ajettavuutta, lisäävän lataustapahtumaan hieman älyä, tuovan lisätoimintoja sekä PCM että Porsche Connect -järjestelmään.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Taycan saa ilmaisen ohjelmistopäivityksen

Porsche Taycan saa ilmaisen ohjelmistopäivityksen laajentamaan esimerkiksi lataustarvetta optimoivan Charging Plannerin toimintoja. Jatkossa on mahdollista määrittää, millä akun varaustasolla haluaa saavuttaa päämäärän. Charging Planner suunnittelee lataustapahtumat sen mukaisesti.

Samalla myös navigaattorin toimintaa on hiottu. Se osaa nyt näyttää verkosta päivitettyä tietoa suoraan karttanäkymässä ja ruuhkatilanteen jopa kaistan tarkkuudella. Apple CarPlay toimii jatkossa myös langattomasti ja Apple Podcasts sekä Apple Music Lyrics on käytettävissä auton kautta.

Porsche Taycan takaveto

Ohjelmistopäivitys säätää myös monia parametreja esimerkiksi vaihteiston toimintaan liittyen. Ilmajousituksella varustetut mallit saavat päivityksen mukana niin sanotun Smartlift -toiminnon. Tällöin Taycan voidaan ohjelmoida nostamaan ajokorkeutta automaattisesti navigaattoriin gps-sijainnin perusteella tallennettavan esteen, kuten hidastetöyssyn, kohdalla.

Myös auton alustaa aktiivisesti hallitseva Chassic Control päivittyy, ja sen osana luistonestojärjestelmä, joka auttaa Taycan Turbo S kiihtyy paikaltaan 200 kilometrin tuntinopeuteen 0,2 sekuntia aikaisempaa ripeämmin. Nämä kattavat muutokset vaativat useita pieniä tarkistuksia ja joidenkin toimintojen kalibrointia, joten päivitys on teetettävä paikallisen Porsche Centerin toimesta. Se on kuitenkin kaikesta huolimatta kuluttajalle täysin ilmainen.

Porsche tahtoo samassa yhteydessä muistuttaa asiakkaitaan, että Taycaniin on ostettavissa jälkikäteenkin useita lisävarusteita. Nämä ovat autossa jo olevia toimintoja, jotka valmistaja vapauttaa rahaa vastaan kuluttajan käyttöön.

Kuvituskuvat: Lauri Ahtiainen/Moottorin arkisto, Porsche; Lähde: Porsche

Luetuimmat