6.1.2021

Riku Tahko ja Hyundai i20 R5 rallin suomenmestaruusjahtiin

Riku Tahko ja Hyundai i20 R5 2021

Riku Tahko ja Hyundai i20 R5 hyökkää ensi vuonna mestaruusjahtiin Rallin SM -sarjan korkeimmassa luokassa. Samalla Tahkosta tulee Hyundai Suomen brändilähettiläs.

Ensi vuonna kartanlukija Markus Soininen, kuljettaja Riku Tahko ja Hyundai i20 R5 -auton tuorein versio muodostavat Tahkon oman RTRC-tiimin kanssa kovan paketin Rallin SM -sarjan kuninkuusluokkaan. Tavoitteena on tietenkin kauden 2021 SM1-luokan mestaruus. Viime vuonna porvoolainen Riku Tahko nappasi pronssia SM2-luokassa.

Kilpailuohjelmassa on koko rallin SM-sarja sekä mahdollisesti joitakin isoja kansainvälisiä kilpailuja. Samalla Tahkosta tulee juhlavuottaan viettävän Hyundai Suomen brändilähettiläs.

Markus Soininen – Hyundai i20 R5 2021
Kartanlukija Markus Soininen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Riku Tahko ja Hyundai i20 R5

Alkuna toimii kilpakauden ensimmäinen osakilpailu Arctic Lapland Rally tammikuun puolivälissä Rovaniemellä. Ensimmäinen ralli tulee hyvin lyhyen testauksen jälkeen.

- Hyvin urheilullisesti ja näkyvyyden kannalta sujunut kausi 2020 lisäsi nälkää päästä rallissa kovimpaan sarjaan ja kattava yhteistyösopimus Hyundai Motor Finlandin kanssa mahdollisti siirtymisen kuninkuusluokkaan. Autoa päästään testaamaan ensimmäisen kerran loppiaisena, jonka jälkeen siirrytään kohti pohjoista valmistautumaan Arctic Lapland Rallyyn, taustoittaa Riku Tahko vuoden 2021 suunnitelmia.

Tavoitteena on kuitenkin menestyminen, vaikka se saattaa ensimmäisessä rallissa ollakin haasteellista kokeneempia konkareita vastaan. Tahko asettaa paineet puhtaasti itselleen, sillä kaluston pitäisi olla kilpailukykyistä. Hyundai i20 R5 ei kuitenkaan ole vielä uuden R2-luokan Hyundai i20 Rally2, jota joudutaan odottamaan todennäköisesti ainakin tulevaan kesään asti.

- Tarkoitus on heti taistella kärkisijoista, mutta jos ei Tunturin ekoilla pätkillä päästä ihan kärkeen, niin ymmärrän hyvin, sillä pahimpien kilpakumppanien kokemus R5-luokan autoista on pidempi. Jos kauden edetessä ei pystytä kärkiaikoihin, on syy ratin ja penkin välissä, koska kalusto antaa ainekset menestymiseen, sanoo Tahko.

Riku Tahko ja Hyundai i20 R5 2021
Kuljettaja Riku Tahko

Menestyksen tavoittelussa yhteistyökumppanit ovat olennaisessa asemassa ja Riku Tahkon takana on totuttu näkemään kansainvälisiä brändejä. Nyt mukaan liittyy uutena kumppanina Kärcher. Pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Monster Energy, DuoLog, RamiRent sekä Michelin jatkavat rinnalla.

- Viime kauden aikana motivaatio ralliin nousi ihan uudelle tasolle. Näin innoissani en ole koskaan ollut ennen kauden alkua. Tässä projektissa nivoutuu yhteen monen vuoden kova työ, päättää Tahko.

Hyundai Suomen brändilähettiläs

Kilpailujen lisäksi Riku Tahko osallistuu ympäri Suomen Hyundain tapahtumiin, joissa hän tuo esille Hyundain automallistoa ja brändiä.

- On suuri kunnia tulla valituksi brändilähettilääksi Hyundain kaltaiselle automerkille. Mukana tulee totta kai iso vastuu tapahtumien järjestämisestä ja mukanaolosta, mutta olen innoissani, kun saan olla jakamassa osaamistani Hyundain avuksi. Kesä näyttää Hyundain malliston suhteen hienolta ja tulossa on uusia ja hienoja malleja, jatkaa Tahko.

Myös Hyundain Motor Finlandilla odotetaan yhteistyön hedelmiä innolla. Erityiseksi tämän tekee maahantuojan pyöreät vuodet.

- Hyundai viettää myös juhlavuottaan, sillä merkkiä on maahantuotu nykyisellä sopimuksella tasan 20 vuotta. Tässä ajassa brändi on uusiutunut voimakkaasti, ja haluamme tarjota yhä useammille mahdollisuuden koeajaa uusia mallejamme erilaisissa tapahtumissa ja myös jälleenmyyntipisteissämme koko Suomessa. Tahko on loistava lisä mukaan brändityöhömme, sanoo Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka.

Kuvat: Ville Vappula/Hyundai Lähde: Hyundai

Luetuimmat