Hyundai i20 N Rally2

Ajoneuvot Uutinen 23.10.2020

Hyundai i20 N Rally2 tulee rallin toiseksi korkeimmalle tasolle yksityisten ostettavaksi

Hyundai i20 N Rally2 on uusimman korimallin ralliauto Rally2-luokkaan yksityiskuljettajien ja -tallien käyttöön. Ensimmäisiä valmiita autoja odotellaan tulevalle kesälle.

Hyundai i20 N Rally2 tuo merkin uutuusmallin rallikäyttöön myös yksityiskuljettajien ja -tallien ostettavaksi. Tässä Rally2 on uusi kansainvälisesti tunnistettu rallin toiseksi korkein sarja ja autoluokka, joka korvaa nimenä nykyiset R5-autot. Käytännössä R5 ja Rally2 -auto on toistaiseksi sama nelivetoinen ralliauto kahdella eri nimellä.

Rallin sarjojen ja autojen nimeämispolitiikka on ollut erittäin sekava lajin ulkopuolelta tulevalle satunnaisseuraajalle ja tietenkin askel tulevaan hämmentää hieman lisää. Kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) tavoitteena on kuitenkin saavuttaa yksinkertaisempi järjestelmä, jossa korkein luokka on Rally1, tätä autoa koskeva toiseksi korkein luokka Rally2 ja niin edelleen.

Hyundai on merkkinä vahvasti mukana rallissa. Tuoreeltaan julkaistu katuauto Hyundai i20 N luo merkille sporttista imagoa kilpien välissä ja nyt saman automallin Hyundai i20 N Rally2 suuntaa erikoiskokeille. Merkki taistelee myös merkkimestaruudesta rallin kuninkuusluokassa, mutta siellä kilpaileva Hyundai i20 Coupe WRC edustaa vielä edellistä sukupolvea.

Hyundai i20 N Rally2

Hyundai i20 N Rally2

Hyundai Motorsport Customer Racing esitteli siis nyt uuden Hyundai i20 N Rally2 -ralliauton, joka korvaa ensi vuoden aikana nykyisen Hyundai i20 R5:n. Uutuus on suunniteltu yksityistiimeille sekä yksityiskuljettajille, jotka kilpailevat rallin kansainvälisissä, kansallisissa sekä alueellisissa mestaruussarjoissa.

Uuden i20 N Rally2 -auton suunnittelussa hyödynnettiin i20 R5-mallista saatu kuuden vuoden kokemus. Uuden perusrakenteen myötä valmistaja lupaa lisää suorituskykyä kaikilla osa-alueilla. Sen ulkomuoto pohjautuu valmistajan mukaan Hyundain dynaamiseen ”Sensuous Sportiness”-muotokieleen, joka sisältää useita moottoriurheilusta innostuksen saaneita vaikutteita.

Uuden ralliauton jousitus- ja alustaratkaisu perustuu i20 N -katuauton rakenteeseen sen mitä säännöt määräävät. Hyundai Motorsport Customer Racing on suunnitellut autoon täysin uuden 1,6-litraisen turbomoottorin, jonka jatkeena on R5-mallista tuttu viisivaihteinen sekventaalivaihteisto sekä jatkokehitelty nelivetojärjestelmä. Uusi alustageometria ja iskunvaimennus parantavat valmistajan mukaan auton ajettavuutta kaikenlaisilla tienpinnoilla sekä sääolosuhteissa.

Hyundai i20 N Rally2 on rakennettu jatkamaan i20 R5-mallin muotissa. Hyundailla kilpailevat yksityiskuljettajat ovat ajaneet i20 R5:lla useita kansallisia rallimestaruuksia ja kansainvälistä menestystä on saavuttanut suomalaisille tuttu nimi Jari Huttunen. Uuden i20 N Rally2 -auton myötä Hyundai Motorsportin yksityisasiakaspuoli lupaa taata kaikille asiakkailleen saman korkeatasoisen palvelun ja ralliautonsa keskeyttämättömän kehitystyön myös tulevaisuudessa.

Hyundai i20 N Rally2 -auton testausohjelma käynnistyy vielä lokakuun aikana. Auton luokituksen vahvistamista ja ensimmäisiä asiakastoimituksia suunnitellaan kesälle 2021.

 

Lähde ja kuvat: Hyundai

 

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat