19.7.2021

Sähköautojen seurauksena Bosch saattaa sulkea tehtaansa Saksassa

Robert Bosch – Bosch saattaa sulkea tehtaansa sähköautoista johtuen

Bosch saattaa sulkea tehtaansa Münchenissä. Syynä on odotettu tehtaan tuotteiden kysynnän lasku sähköautojen yleistymisestä johtuen.

Paikallinen sanomalehti Münchner Merkur kertoi sunnuntaina, että Bosch saattaa sulkea tehtaansa Münchenissä. Syynä on tehtaan tuotteiden odotettu kysynnän romahtaminen sähköautojen yleistymisestä johtuen. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Lehden lähteenä on toiminut Boschin edustaja. Erilaisia vaihtoehtoja kuitenkin kartoitetaan vielä eikä mitään lopullista päätöstä ole suinkaan tehty.

Euroopan komissio kertoi juuri aikeistaan asettaa selvästi tiukemmat hiilidioksidipäästörajat jo vuodelle 2030 ja pakottaa autonvalmistajat polttomoottoriautojen valmistamisen lopettamiseen jo vuonna 2035. Autoliitto otti jo Suomessa kantaa aiheeseen vaatien vahvaa edunvalvontaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bosch saattaa sulkea tehtaansa

Boschin Münchenin tehdas valmistaa muun muassa sähköisiä polttoainepumppuja sekä polttoaineen ruiskutussuuttimia. Näitä kumpiakaan ei luonnollisesti sähköautoissa tarvita ja näin odotettavissa on kysynnän laskua jo lähivuosina. Samalla pienentyvät tuotantomäärät johtavat helposti hintojen nousuun suursarjatuotannon etujen pienentyessä.

Saksan, ja koko Euroopan, tuleva vahva siirtyminen polttomoottoriautoista sähköautoihin johtaa tämänkaltaisten tuotteiden ylituotantoon, joka vastaavasti vaatii muutoksia tuotantoon valmistajien osalta. Se, että Bosch saattaa sulkea tehtaansa Münchenissä, kuvastaa kuinka merkittävästä muutoksesta on kyse koko autoalalle. Tämä on suuri asia koko Saksalle, jonka talous pyörii vahvasti autoteollisuuden ympärillä.

Euroopan suurin talousmahti odottaa vuoteen 2030 mennessä teilleen 14 miljoonaa ladattavaa autoa, joihin siis lasketaan sähköautojen lisäksi myös ladattavat hybridit. Se tahtoo luonnollisesti olla etunenässä uusien autojen hankinnassa ja siten päästötavoitteiden täyttämisessä. Saksan valtion ennuste ladattavien autojen määrästä on kasvanut viime aikoina merkittävästi.

Luonnollisesti Euroopan komission vaatimukset tulevat pakottamaan sähköautojen tarjonnan ja kysynnän kasvuun ja autonvalmistajat valmistautuvat tähän kiireellä. Useampi autonvalmistaja oli tosin ehtinyt jo aiemmin ilmoittamaan myyvänsä jostakin vuodesta eteenpäin Euroopassa vain sähköautoja.

Kuva: Bosch, Lähteet: Automotive News Europe, Münchner Merkur

Luetuimmat