28.4.2017

Suomen ja kenties maailman pohjoisin sähköautojen latauspiste: Nuorgam

Nuorgam pohjoisin sähköautojen latauspiste

Nuorgamin sähköautojen latauspisteellä on hyvät edellytykset olla Suomen lisäksi myös koko maailman pohjoisin.

Sähköautojen latausverkostot kasvavat kovaa vauhtia pioneerihengen ja yhteistyöprojektien ansiosta. Nyt Suomen pohjoisimmaksi latauspisteeksi on saatu Nuorgamin Lomakeskuksen latausasema.

Matkailuyrittäjä Raimo Hekkanen kertoo, että idea syntyi alueella jo entuudestaan liikkuneista hybrideistä ja Tesloista. Yhteistyökumppaniksi latauspisteen osalta valikoitui Fortum, jonka Charge & Drive -järjestelmällä lataaminen onnistuu puhelimella tai palvelukortilla maksettuna. Lataaminen maksaa 10 senttiä minuutilta.

Nuorgam pohjoisin sähköautojen latauspiste

Nuorgamin latauspiste ei juuri lämmittäisi, ellei kyseessä olisi osa suurempaa verkostoa. Karigasniemen ja Inarin latauspisteiden lisäksi Hekkasen tiedot kertovat, että Vuotsoon Sodankylän pohjoispuolelle olisi tulossa latauspiste. Niinpä pohjoisinkin Lappi alkaa hiljalleen olla saavutettavissa myös maltillisempien toimintamatkojen sähköautoilla, ainakin suunnittelemalla ajonsa huolellisesti.

Latauspisteen käyttöaste on silti melko matala, sillä pohjoisen talvi ja sähköautot ovat "huono yhdistelmä". Mutta miten jakautuvat käyttäjät? Käyttäjäkunnassa näkyy selvästi norjalaisten innostus sähköautojen hankintaan. Eräs latauspisteen vakiokäyttäjiä on Karasjoelta oleva norjalainen Tesla, jolle yli 100 kilometrin päässä Suomen puolella sijaitseva latauspiste on eräs lähimmistä.

Nuorgam pohjoisin sähköautojen latauspiste

– Maailman pohjoisin latauspiste, Hekkanen naurahtaa.

Lähde ja kuvat: Nuorgamin lomakeskus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat