18.12.2020

Toyotan rallitallin päälliköksi tuttu nimi: Jari-Matti Latvala korvaa Tommi Mäkisen!

Toyota Gazoo Racing World Rally Team on ilmoittanut, että pestinsä jättäneen Tommi Mäkisen tilalle suomalaistaustaisen rallitiimin päälliköksi nousee Jari-Matti Latvala.

Suomalaistaustainen Toyotan rallin tehdastiimi Toyota Gazoo Racing World Rally Team on ilmoittanut ensi kauden henkilöstövalintansa. Kuljettajarintamalla ei ole tulossa muutoksia, joten kauteen 2021 lähdetään mestaruutensa uusineen Sébastien Ogierin, viime hetkellä mestaruustaiston hävinneen Elfyn Evansin ja nopeuttaan väläyttelevän Kalle Rovanperän ajotaidoilla.

Tallipäällikkörintamalla sen sijaan tapahtuu, sillä jo aiemmin tiedettiin Tommi Mäkisen jättävän tehtävät tämän kauden päätteeksi. Hiukan yllättäen Gazoo Racingin väreihin pukeutuukin Jari-Matti Latvala, joka palaa nyt tuttuun tiimiin ajotehtävien sijaan tallipäällikön asemassa. Mäkinen siirtyy Toyotan organisaatiossa moottoriurheiluneuvonantajaksi. Kaj Lindström jatkaa samalla rallitallin urheilujohtajana.

Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda kertoo, että Latvala oli hänen ensimmäinen valintansa, eikä vähiten siksi, että suomalaiskuljettaja ja japanilaisjohtaja ovat usein samalla aaltopituudella.

Latvalan työnäyte Jyväskylästä 2019.

– Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran, hänellä oli Volkswagenin ajohaalari, mutta hän puhui minulle vanhoista Celicoistaan ja Corolloistaan suurella intohimolla, Toyoda kiteyttää.

– Me vihaamme häviämistä. Sekin meillä on yhteistä, Toyoda jatkaa.

– Olen todella otettu voidessani ottaa vastaan tämän tehtävän tiimissä sekä siitä luottamuksesta, jota Akio Toyoda on osoittanut minua kohtaan. Olen todella innoissani voidessani jatkaa työtä, jonka hän aloitti Tommin kanssa, oltuani mukana tallissa alusta asti kuljettajana, kiteyttää puolestaan Jari-Matti Latvala.

Lähde: Toyota Gazoo Racing World Rally Team Kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat