11.5.2020

Tuotantokatkos Renaultin tehtaalla jatkuu – kertoi virusvarotoimenpiteistä väärin ammattiliitoille

Tuotantokatkos Renaultin tehtaalla jatkuu

Ranskalainen tuomioistuin on jälleen keskeyttänyt tuotannon Renaultin hyötyajoneuvotehtaalla. Koronaviruksen sijasta ongelmana on tällä kertaa tapa, jolla valmistaja kertoi ammattiliitoille varotoimenpiteistä.

Ranskalainen tuomioistuin on kieltänyt Renaultia käynnistämästä tuotantoa uudelleen sen Sandouvillen tehtaalla. Renault kertoi uutistoimisto AFP:lle, että tuotantokatkos jatkuu taas "toistaiseksi". Tehdas oli kiinni kuuden viikon ajan koronavirusepidemian pahimmassa vaiheess, mutta tuotanto käynnistyi hetkeksi huhtikuun lopussa.

Ongelmaksi on muodostunut tapa, jolla Renault kommunikoi ammattiliitoilleen Sandouvillen tehtaalla tehtävistä koronaviruksen varotoimenpiteistä. Oikeuteen tapaus päätyi kansallisen yleisammattiliitto CGT:n valituksesta. Renault on puolestaan ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Sandouvillen tehtaalla rakennetaan Renault Trafic -pakettiautoa sekä sen versioita Nissan NV300 ja Fiat Talento. Valikoimaan on tulossa myös Australian ja Uuden-Seelannin markkinoille vietävä Mitsubishi-versio.

Tehdas työllistää noin 1 900 henkeä.

Lähde: Automotive News Kuva: Renault

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat