27.11.2018

Uudella ilmeellä takaisin merelle – tätä tarjoaa uudistunut Silja Serenade

Silja Serenade_uudistus_AH_003

Telakkapysähdyksen jälkeen Itämerelle palannut Silja Serenade tarjoaa paljon uutta talvikaudelle, vaikka viimeistelytyöt laivalla jatkuvat edelleen.

Telakkapysähdys Naantalissa 11.–23.11 oli mitoitettu remontin kannalta ilmeisen tiukaksi Silja Serenaden osalta ja laiva palasi liikenteeseen osin keskeneräisenä, joka kirvoitti kommentteja ja keskustelua niin lehdistössä kuin laivallakin.

Tänään lehdistölle esitelty uudistus on kattava, mutta täysin valmista ei ole vieläkään. Varustamon mukaan lähellä kuitenkin ollaan ja palvelun luvattiin pelaavan illan matkalla Helsingistä Tukholmaan.

Neljän keskeneräisessä asussa seilatun risteilypäivän jälkeen se on huojennus taatusti kaikille.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

6 500 neliömetriä uutta

Uudistukset levittäytyvät laivalla peräti 6 500 neliömetrin alueelle. Uudistuksista merkittävimmät ulottautuvat hytteihin, hyttikäytäviin ja lukuisiin porraskäytäviin.

Yökerho Atlantis Palacen uusi nimi on Starlight ja sen takana maisemapaikoista parhaan tarjoava keulabaari jatkossa valoisampi Sea View Lounge. Yhdistelmän modernisointi on viime silausta vaille valmis. Päivällä Helsingissä hitsatut porraskaiteet saatanee nekin iltaan mennessä paikoilleen.

Uutta on myös ravintoloiden saralla. Fine dining -ravintola Bon Vivant on edelleen Silja Linen aluksilla merellisen kulinarismin ykkönen.

Grill House jatkaa El Capitánin viitoittamalla grilli-linjalla, mutta lista ja ilme on sielläkin tuotu vuoteen 2018.

Peräosan pubikaan ei välttynyt uudistuksilta, nyt ilme on tyylikkäämpi ja nimi Old Portin sijaan Sea Pub.

Viimeksi Silja Serenadea uudistettiin merkittävästi vuonna 2015 ja sitä ennen alkuvuodesta 2014. Lisäksi laivassa on ollut käynnissä mittava hyttiuudistusprojekti.

Laivayhtiön mukaan muutokset ovat osa laajempaa asiakaskokemuksen kehittämistä. Asiakkaiden tarpeita, toiveita ja palautteita seurataan johdonmukaisesti, ja niiden pohjalta kehitetään laivojen toimintaa ja palveluja.

Tavoitteena on kokonaisvaltainen Silja Resort –kokemus, joka tarjoaa matkustajille aina uusia elämyksiä.

Silja Serenade

Alus valmistui vuonna 1990 Masa Yardsin Turun telakalla ja se liikennöi Helsinki-Tukholma-reitillä.

Laivassa on kaikkiaan 986 hyttiä ja siihen mahtuu 2 852 matkustajaa. Laiva liikennöi Suomen lipun alla.

Vaaleaa, mutta ei pelkästään

Tuoreen uudistuksen sävyt ovat vaaleita ja visuaalisilla ratkaisuilla tavoitellaan myös avarampaa vaikutelmaa. Varsinaisiin tiloihin laivalla on vain rajalliset kajoamismahdollisuudet, vaikka remontti-intoa olisikin.

– Tiedossa on tietynlaista ajattomuutta, tyylikkyyttä ja ilmavuutta. Sisustuksen väreillä ja erityisesti valoilla tilojen tunnelmaa pystytään muuttamaan radikaalistikin. Esimerkiksi yökerho toimii myös päiväkäytössä erilaisissa tilaisuuksissa, sisustusarkkitehti Heikki Mattila kertoo.

Hyttikäytävillä toinen puoli laivasta on tummansini-turkoosi ja toinen puoli harmaa-turkoosi. Porraskäytävien somistukseksi on valittu meriaiheisia kuvia ja hissiauloihin lisätty valoa.

Hyttiuudistusten saralla valmista tuli noin 100:sta A ja B -hytistä, jotka olivat vielä uudistamatta. Kaikki 900 hyttiä saivat oviinsa myös uuteen ilmeeseen sopivat numerokyltit. Varsinaiselle hyttikierrokselle ei tutustumiskäynnin puitteissa kuitenkaan ehditty. Varustamon mukaan tekstiilien lisäksi myös seinäpintoja ja kalusteita ja valaistusta on kohennettu.

Commodore-luokan luksus on niin ikään myllätty uuteen uskoon. 34 hyttiä saivat uudet wc- ja suihkutilat. Kylpyammeet saivat väistyä suihkujen tieltä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähköä, sähköä

Jatkossa Silja Serenade voidaan kytkeä Tukholman satamassa maasähköön, joten apumoottorit voidaan sammuttaa. Tulevaisuudessa sama käytäntö tullee myös Helsinkiin ja Tallinnaan, kunhan satamien sähkötarjonta saadaan sovitettua yhteen laivojen tarpeiden kanssa.

Apumoottoreista luopuminen pienentää osaltaan kulutusta, päästöjä ja melua. Maasähkön käyttäminen muodostuu kannattavaksi, jos laiva on satamassa yli kaksi tuntia.

Seuraavaksi vastaava uudistus on edessä sisaralus Silja Symphonyllä. Telakointi on suunnitteilla tammikuussa 2019.

Uusittu show

Artikkelin kuvituksessa näkyvä show on sekin uusi.

The Great Gatsby Cruise tekee kunniaa 1920-luvulle, joten laivan estraadit täyttävät glamour, höyhenet ja hulluttelu.

Esitysten aikana siirrytään sujuvasti jazzin ja savusten baarien ajasta burleskin, steppitanssijoiden ja elektro-swingin myötä nykypäivään, eikä kokonaisuus ei jätä kylmäksi.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen Lähde: Tallink Silja

Luetuimmat