15.12.2021

Uuden Kia Sportagen hinta alkaen 31 990 euroa – autoja tammikuussa

Kia Sportage

Erikseen Eurooppaa varten suunniteltu C-SUV-uutuus hamuaa isoa myyntiä. Viidennen sukupolven Kia Sportagen hinta on nyt selvillä ja myynti alkaa.

Suosittu C-SUV-luokka on saanut uuden haastajan, joka tähtää suoraan kärkikahinoihin. Sportage on ollut Euroopan myydyin Kia ja uutuudelta odotetaan paljon myös Suomessa. Uuden viidennen sukupolven Kia Sportagen hinta on nyt selvillä ja myynti alkaa välittömästi.

– Uusi Sportage on merkittävässä roolissa Kian menestyksessä vuonna 2022. Tammikuussa lanseerattava Sportage on Kian ensi vuoden tärkein uutuus, sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Moottori ehti jo maistella uutuutta Münchenissä positiivisin ensitunnelmin. Nyt ensimmäistä kertaa erikseen Eurooppaa varten suunniteltu Kia Sportage on esitelty koeajolenkin lisäksi kattavammin jo aiemmin Moottorin verkossa.

Kia Sportage

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kia Sportagen hinta

Uusi viidennen sukupolven Sportage saapuu Suomeen neljänä eri varustetasona, jotka ovat hintajärjestyksessä: LX, EX, Business Premium ja GT-Line. Kia Sportagen hinta alkaa 31 990 euroa maksavasta LX-varustellusta etuvetoisesta ja manuaalivaihteisesta bensiinimallista (1,6 T-GDI FWD LX 150hv). Edullisin automaattivaihteinen (1,6 T-GDI FWD Mild-Hybrid LX DCT 150hv) kustantaa sekin vielä alle 35 000 euroa.

Vain etuvetoiset bensiini- ja dieselmallit ovat saatavilla edullisimmalla LX-varustelulla. Muiden voimalinjojen yhteydessä ostaja saa aina vähintään EX-varustellun Sportagen. Edullisin dieselvaihtoehto, aina automaattivaihteinen 1,6 CRDi FWD Mild-Hybrid LX DCT 136hv, maksaa 35 389 euroa.

Eräs mielenkiintoinen malli on aina nelivetoisena tarjottava ladattava hybridi, jonka odotetaankin vastaavan noin puolesta koko malliston myynnistä. Sen (1,6 T-GDI AWD Plug-In Hybrid EX AT 265hv) hinta alkaa 45 776 eurosta.

Kia Sportage

LX, EX, Business Premium ja GT-Line

Perusmallin vakiovarusteluun kuuluu muun muassa aktiivinen kaistavahti, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja lämmitettävä ohjauspyörä. Digimittariston koko on tällöin 4,2 tuumaa ja tietoviihdejärjestelmän näytön 8 tuumaa.

Varustepykälän korotus kustantaa aina useamman tuhannen euron verran. Kallein GT-Line tuo mukanaan runsaasti ulkonäkömuutoksia sekä ulkokuoreen että sisätiloihin ja näistä kerroimme tarkemmin auton maistiaisessa.

Varustetasojen lisäksi Sportage on lisävarusteltavissa esimerkiksi EX-varustetason päälle saaatavalla Premium Packilla, joka tuo mukanaan muun muassa laajempia istuimen sähkösäätöjä sekä suuren 12,3-tuumaisella näytöllä varustetun digimittariston. Muihin erikseen hankittaviin lisävarusteisiin kuuluu muun muassa Business Premium -nahkaverhoilu (noin 1 000 euroa) ja Business Premium -panoraamalasikatto (noin 2 000 euroa).

Auton kotimaan lanseeraus tapahtuu tammikuussa viikonloppunäyttelynä. Hybridimalleja ja perinteisiä polttomoottoreita pitäisi tulla maahan jo tammikuussa. Lataushybridi seuraa perästä maaliskuussa.

Kuvat ja teksti: Henri Posa

Luetuimmat