14.5.2016

Vakuutusyhtiön vinkit auton myymiseen

Yleisen käsityksen vastaisesti kaskovakuutuksesta ei ole juurikaan iloa, jos ajoneuvo katoaa koeajon yhteydessä.

Auto- ja moottoripyöräkuumeen jyllätessä myyntipalstoilla ja -sivustoilla vakuutusyhtiö If haluaa muistuttaa erityisesti koeajoihin liittyvistä riskeistä.

– Ajoneuvon antaminen koeajolle perustuu luottamukseen, joten koeajotilanteessa kannattaa olla todella varovainen. Ajoneuvoa luovuttaessa kannattaa aina varmistaa ostajan henkilöllisyys, koska kaskovakuutus ei korvaa ajoneuvoa, jota ei palauteta koeajolta, laatupäällikkö Solja Varke-Lipponen Ifistä kertoo.

Ajoneuvoihin otetut varkausvakuutukset korvaavat vahinkoja vain silloin, kun kyseessä on lukitun ajoneuvon varastaminen. Koeajon yhteydessä tapahtuva katoaminen on puolestaan petos, jota vakuutus ei kata. Myös poliisin tilastoihin tapaus kirjataan petoksena.

– Ajoneuvoja katoaa koeajolta onneksi hyvin harvoin, mutta myyjän kannattaa kuitenkin tiedostaa riskit. Jos ostajan henkilöllisyys on tiedossa, pienentää se petoksen todennäköisyyttä. Tekijä on myös helpompi saada kiinni, jos ajoneuvo ei palaudukaan koeajolta sovitusti, muistuttaa laatupäällikkö Varke-Lipponen.

Vakuutukset eivät siis korvaa petoksia, kavalluksia tai sopimusrikkomuksia. Koeajolta palautumattoman ajoneuvon lisäksi vakuutuksesta ei ole apua, jos ostaja ei syystä tai toisesta suostu maksamaan sovittua kauppahintaa.

Näillä seikoilla voit minimoida petoksen riskiä luovuttaessasi ajoneuvon koeajoon:

  • Pyydä ostajaa esittämään henkilöllisyystodistus ja ota siitä tarvittaessa valokuva
  • Varmista samalla, että kuljettajalla on ajokortti ja ajo-oikeus ajoneuvoon
  • Mene mukaan koeajolle tai pyydä jokin pantti koeajon ajaksi

Lähde: If

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat