12.12.2020

Väri historiasta: Jaguar F-Type Heritage 60 Edition juhlistaa E-Typeä

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition juhlistaa merkin ikonisen Jaguar E-Typen 60-vuotisjuhlaa, joka on maaliskuussa 2021. Sanaa "ikoninen" viljellään ehkä jo turhankin tiuhaan, mutta Jaguar E-Type on sen oikeasti ansainnut. Geneven autonäyttelyssä vuonna 1961 esitelty urheiluauto herätti huomion, kauniin kuorensa lisäksi, myös 3,8-litraisen kuusisylinterisen rivimoottorin 265 hevosvoiman huipputeholla.

– Jaguar E-Typen 60-vuotisjuhla on täydellinen hetki ensimmäisen rajatun erän SV Bespoke -mallin, ja samalla 60 kappaleen erällään harinaisimman F-Typen, luomiseksi. Olemme työskennelleet tiukassa yhteistyössä Jaguar Designin kanssa luodaksemme teeman E-Typen kunnioittamiseksi modernilla tavalla. On melkoinen kunnianosoitus Jaguarin urheiluautojen muotokielen jatkumolle, että 1960-luvun Sherwood Green -väri istuu uuteen F-Typeen kuin se olisi siihen suunniteltu, sanoo Jaguar SV Bespoken kaupallinen johtaja Mark Turner.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition

Tämä rajoitetun erän Jaguar F-Type Heritage 60 Edition pohjautuu 575-hevosvoimaisen F-Type R:n pohjalle. Värinä on aina E-Typen alkuperäisestä väripaletista valittu vihertävä Sherwood Green, jota Jaguar tarjoaa nyt ensimmäistä kertaa sitten 1960-luvun. Mallivaihtohdoista on valittavissa sekä avomallinen Convertible että itsensä selittävä Coupé.

F-Type R on päivitetty viimeksi vuoden 2019 joulukuussa ja tämä Heritage 60 Edition nauttii samoista uudistuksista. Kyseessä on aina nelivetoinen malli, jossa sekä iskunvaimennus että kallistuksenvakaus on muita malleja jykevämpää. Edellä mainittu teholukema tuotetaan mekaanisesti ahdetun V8-moottorin voimalla, jonka vääntölukema on tasan 700 newtonmetriä.

Ulkokuoren tyyliä on haettu yhdistelemällä kiiltäviä mustia ja kromisia yksityiskohtia sekä laittamalla alle 20-tuumaiset takovanteet. Historian havinaa kerrotaan löytyvän myös vain tätä mallia varten valituista verhoilumateriaaleista ja erillisistä koristeista.

Esimerkiksi nahkasävyjen Caraway sekä Ebony Windsor yhdistelmä ei ole muuten tarjolla F-Typen valikoimassa. Myös keskikonsolin alumiinipinnassa on uniikki viimeistely, johon etsittiin vaikutteita E-Typen taustapeilin kuoresta. Lisäksi erottautumistekijöinä toimivat muun muassa istuimien niskatukiin kohokuvioitu E-Type 60th Anniversary -mallimerkintä, koristellut kynnyslistat sekä ohjaamosta löytyvä laatta.

Muutoin tämä F-Type on varusteltu muun muassa Touch Pro -tietoviihdejärjestelmällä, sen käyttöön tarkoitetulla 12,3-tuumaisella kosketusnäytöllä sekä muun muassa Apple CarPlay -tuella.

Jokainen Jaguar F-Type Heritage 60 Edition -malli valmistetaan Castle Bromwichin tehtaalla, ja Jaguar Special Vehichle Operationsin SV Bespoke -osasto viimeistelee ne Warwickshiressa. Britanniassa mallin hinnat alkavat 122 500 punnasta (noin 135 000 euroa), mutta autoveromme toki nostaisi hintaa tänne varsin tuntuvasti. Esimerkiksi jo Jaguar F-Type R maksaa meillä yli 200 000 euroa.

Kuvat ja lähde: Jaguar

Luetuimmat