4.10.2019

Volvon ensimmäinen täyssähköauto tarjoaa tavaratilaa yllättävissäkin paikoissa

Volvo_XC40_electric

Ruotsalaisen kestosuosikin markkinoiden ensimmäinen täyssähköauto esitellään lokakuussa. Sähköisessä mallissa valmistaja kertoo siistin muotoilun onnistuvan entistä helpommin ja pienemmän moottorin ansiosta tavaratilaa löytyy myös konepellin alta.

Kiinalaisomisteinen ruotsalaisvalmistaja Volvo jatkaa kovalla tahdilla kehittyvää sähköistymistään. Lokakuussa valmistaja esittelee ensimmäisen täyssähköautonsa, XC40-katumaasturinsa. Ensimmäinen täyssähköauto on Volvolle tärkeä askel eteenpäin, sillä yhtiön tavoitteena on, että vuonna 2025 puolet sen henkilöautomyynnistä koostuu täysin sähköistetyistä autoista.

Volvo_XC40_electric

Valmistaja kertoo sähköisen XC40:n säilyttävän samat ominaisuudet, mitkä ovat tehneet perinteisillä polttoaineilla toimivasta mallista yhden Volvon parhaiden myydyistä.

– Pohjoismaisen designin juuret perustuvat visuaaliseen selkeyteen ja elementtien karsimiseen. XC40 on tästä erinomainen esimerkki, kertoo Volvon muotoilujohtaja Robin Page.

Polttomoottorista tuttujen komponenttien poisjääminen on myös auttanut auton muotoilussa.

Volvo_XC40_electric
Takaosasta luvataan yhtenäisempää pakoputkien puuttumisen vuoksi.

– Sen rohkea ja välittömästi tunnistettava muotoilu on täyssähköversiossa entistä tyylikkäämpi ja modernimpi. Ilman tarvetta etusäleikölle olemme luoneet entistä puhtaamman ja modernimman ilmeen, jota tukee pakoputkien poissaolo takana. Tämä on lähestymistapa, jota tutkimme entistä enemmän jatkaessamme sähköistymistä, Page jatkaa.

Volvo_XC40_electric
Täyssähkö XC40:n maskista lupaillaan uniikkia ja puhdasta.

Uuden korinvärisen etusäleikön kehutaan luovan identiteetin auton keulaan. Uudenlaiseen maskiin on saatu myös valmistajan mukaan pakattua siististi anturit uutta ADAS-anturialustaa varten.

Sähköisen XC40:n personoinnissa on käytettävissä kahdeksan eri värivaihtoehtoa ja musta katto kuuluu malliin vakiona. Näyttävyyttä voi lisätä myös uusilla 19- ja 20- tuumaisilla vanteilla.

Volvo_XC40_electric

Uusi käyttöliittymä on suunniteltu erityisesti pitämään kuljettaja tietoisena sähköauton oleellisista tiedoista, esimerkiksi akun varauksesta.

Volvo_XC40_electric

Kookkaan polttomoottorin korvaaminen sähkömoottorilla tuo lisätilaa konepellin alle, jonka Volvo on päättänyt hyödyntää XC40 SUV:ssa pienikokoisen tavaratilan muodossa. Akusto on sijoitettu samantyylisesti kuin sähköisessä 40.1 -konseptiautossa: integroimalla lattiaan leikkaamatta sisätiloista.

Volvo_XC40_electric
Sähkömoottorin vapauttama tila valjastetaan tavaroiden säilyttämiseen.

Lisätietoja on luvassa seuraavien viikkojen aikana. Sähköisen Volvon ensiesittely tapahtuu 16.10.

Lähde ja kuvat: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat