1.1.2021

Yamaha Tracer 9 – Nollat ja kiloja pois sekä lisää varusteita

Yamaha Tracer 9

Yamahan kolmisylinterinen sporttouring-malli lähtee kauteen 2021 uudella nimellä, isommalla moottorilla ja paremmalla varustetasolla.

Yamaha tipauttaa Tracer 900 -mallimerkinnän lopusta nollat pois Euro 5 -päivityksen yhteydessä. Samassa yhteydessä uudistuu sekä moottori, runko että varustetaso.

Jo aikaisemmin syksyllä MT-09 -nakumallissa esitelty 890-kuutioiseksi kasvatettu rivikolmonen pultataan jatkossa myös Tracer 9:n runkoon. Urheilullisen matkapyörän rungosta on saatu sekä kevyempi että jäykempi, kun moottori on otettu entistä merkittävämmäksi osaksi kantavaa rakennetta. Samalla runkogeometriaa on muutettu, jonka seurauksena luvataan ketterämpää käsiteltävyyttä ja eturenkaan parempaa pitoa kaarreajossa. Matkamotoristille tärkeä muutos on sekin, että kahden kilon painonsäästöstä huolimatta kantavuus on noussut 13 kilolla ollen nyt 193 kiloa.

Yamaha Tracer 9

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää tehoa vähemmällä polttoaineella

Iskutilavuuden kasvun yhteydessä moottori on saanut lisätehoa (4 hv) ja -vääntöä (6 Nm). Uudet lukemat ovat 119 hevosvoimaa ja 93 newtonmetriä. Polttoaineenkulutuksen luvataan alentuneen yhdeksän prosenttia, joten 18 litran tankillisella päästään noin 350 kilometrin tankkausväleihin. Vaihteiston välityksiä on hierottu paremmin moottorin tyyliin sopiviksi, ja yhdistelmäluistonkytkin on nyt kevytkäyttöisempi.

Kuusiakselinen liiketunnistin (IMU) ohjaa pidon- ja luistonhallintajärjestelmiä, keulimisenestoa ja jarrujärjestelmää. Moottorin tehokarttoja on nyt neljä, eli yksi aiempaa enemmän. Uuden elektroniikkajärjestelmän myötä Tracer 9 on saanut vakionopeussäätimen vakiovarusteekseen.

Mittaristo koostuu kahdesta 3,5 tuuman näytöstä. Oikeanpuolimmainen näyttö kertoo mm. matka- ja osamatkatiedot sekä lämpötilat. Vasen mittari pitää sisällään palkkityyppisen kierroslukunäytön, nopeus- ja polttoainemittarin sekä vaihdeilmaisimen.

Yamaha Tracer 9

Kuljettajan ergonomiaa on parannettu madaltamalla istuinkorkeutta 15 millimetrillä. Istuin on korkeussäädettävissä kahteen eri asentoon ilman työkaluja. Jalkatapeissa on 15 millin pystysuuntainen säätömahdollisuus. Tuulilasin 10-portainen korkeussäätö tuo yhteensä 50 millin säätövaran. Kevyet käsisuojat tarjoavat suojaa ajoviimaa ja sadetta vastaan.

Yamaha on muokannut Tracer 9:stä myös varustellumman GT-version, joka tarjoaa perusmallin lisäksi semiaktiivisen jousituksen, kahteen suuntaan toimivan vaihdeavustimen, kaarreajovalot sekä kahvanlämmittimet.

Suomeen uusien mallien odotetaan saapuvan maaliskuussa 2021.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Yamaha

Luetuimmat