4.11.2017

Yö puiden latvojen tasalla

Rovaniemi Arctic Treehouse

Arctic TreeHouse Hotelin huoneistot avaavat luonnon tarjottimella.

Miltä kuulostaisi yöpymiselämys puiden latvojen tasalla revontulten leikkiessä taivaalla? Rovaniemellä se onnistuu.

Santaparkin kupeessa sijaitsevan Arctic TreeHouse Hotelin huoneistojen isoista ikkunoista hohkaa kodikas valo. Neliskanttiset huoneistot on nostettu pylväiden varaan, lähes puuston latvojen tasalle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luontoa kunnioittaen

Jokaisessa Syväsenvaaran rinteessä sijaitsevassa huoneistoissa on laajat ikkunapinnat ja esteetön näkymä luonnon ja revontulien ihasteluun.

Luonnonmukaisuus näkyy puustoa säästävässä rakennustavassa, valituissa materiaaleissa sekä siinä, että rakennusten jalat ovat saman paksuisia kuin ympäröivät puut.

– Ratkaisu maastouttaa rakennukset taitavasti, eikö, elämysjohtaja Katja Ikäheimo-Länkinen kysyy.

Rovaniemi Arctic Treehouse

Uusia huoneistoja

Joulukuun alussa otetaan käyttöön kuusi uutta käpylehmä-huoneistoa, jonka jälkeen tarjolla on 38 käpylehmää ja viisi Arctic Glass Housea. Lisävuoteineen majoituskapasiteetti kasvaa tulevaksi talveksi 144 vuodepaikkaan.

Kansainvälistä suitsutusta

Yösija on saanut myös kansainvälistä suitsutusta. Esimerkiksi brittiläinen The Telegraph -lehti nosti Arctic TreeHouse Hotelin maailman 50:n erikoisimman hotellin listalle sekä maailman 21 parhaan puuhotellin listalle. Yhdysvaltalainen jättimäinen mediayhtiö Bloomberg puolestaan nosti majapaikan vuoden 2017 Top 20 -matkailukohteeksi maailmalla.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Aake Kinnunen

Lue myös:

1200 petipaikkaa lisää – Rovaniemelle luvassa ennätyksellinen matkailutalvi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat