8.7.2016

Ysikymppinen juhlii: Ducati 1299 Panigale S Anniversario -erikoismalli

Ducati 1299 Panigale S Anniversario

Ducati täyttää 90 vuotta ja juhlan kunniaksi italialaistehdas esitteli 1299 Panigale S Anniversario -erikoismallin.

Italian Misanossa järjestetyn World Ducati Weekin yksi kohokohdista ja suurimmista yllätyksistä oli Ducatin esittelemä 1299 Panigale S Anniversario -erikoismalli. Sen valmistusmäärä on rajoitettu 500 kappaleeseen. Jokainen pyörä on yksilöllinen, sillä yläkolmioon on laser-kaiverrettu tuotantonumero. Uutuuden esittelivät yleisölle yhdessä Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali ja ratamoottoripyöräilyn kaksinkertainen maailmanmestari, australialainen Casey Stoner.

Ducati 1299 Panigale S Anniversario

Ducati 1299 Panigale S Anniversario -erikoismalli poikkeaa värityksen lisäksi myös teknisesti Panigale S -mallista. Rungon geometriaa on parannettu ja luistonesto- (DTC, Ducati Traction Control) ja keulimisenestojärjestelmiä (DWC, Ducati Wheelie Control) on kehitetty. Parannusten luvataan lisäävän suorituskykyä ja ajoturvallisuutta. Merkiksi muutoksista järjestelmien nimen perään on lisätty EVO-liite. Painoa on pudotettu 2,5 kiloa mm. litiumakulla ja käyttämällä enemmän hiilikuituosia.

Ducati 1299 Panigale S Anniversario

Ulkoisesti Anniversario -erikoismalli erottuu Ducatin kilpamalleista tutusta puna-valko-mustasta erikoisvärityksestä sekä kullanvärisistä vanteista.

Moottori on tuttu 1285-kuutioinen V2, jonka huipputehoksi ilmoitetaan 205 hevosvoimaa. Varustukseen kuuluvat mm. kahteen suuntaan toimiva Ducati Quick Shift -vaihdeavustin, moottorijarrutusta säätelevä Engine Brake Control, kaarre-ABS-jarrut ja Öhlinsin valmistama elektronisesti säätyvä jousitusjärjestelmä.

Ducati 1299 Panigale S Anniversario

Ducati 1299 Panigale S Anniversarion hinta Suomessa veroineen on 40 900 euroa. Hintaan kuuluu Racing Kit -paketti, joka sisältää Akrapovic racing-pakoputkiston sekä Billet-alumiinisuojat peilien ja numerokilven paikalle.

Lähde ja kuvat: Ducati

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat