Harley-Davidson custom

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 23.3.2016

Äänestä pohjoismaista suosikkiasi Harley-Davidsonin custom-kilpailussa

Harley-Davidsonin vuosittainen Battle of the Kings kaipaa ääntäsi pohjoismaisten pyörien keskinäisen paremmuuden selvittämiseen.

Battle of the Kings -customkilpailussa on tänä vuonna mukana ammattilaisia yli 200 valtuutetusta Harley-Davidson-liikkeestä ympäri Eurooppaa. Pohjoismaita edustavat Trondheimin, Ålesundin ja Tukholman myymälät.

Kilpailun haasteena oli rakentaa yksilöllinen custom-moottoripyörä Sportster Iron 883 -mallin pohjalta siten, että 14 000 euron kattobudjetin tuli sisältää myös pyörän veroton jälleenmyyntihinta. Osallistujilla on ollut kolme kuukautta aikaa kilpailuun valmistautumiseen.

Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisessä vaiheessa etsitään alueellisia kuninkaita yleisöäänten ja tuomariston perusteella, minkä jälkeen aluevoittajat etenevät asiantuntijaraadin eteen. Itse finaali järjestetään custom-kulttuuriin erikoistuneella Wheels & Waves -festivaalilla Ranskan Biarritzissa kesäkuussa.

Omaa suosikkiaan Pohjoismaisista pyöristä voi äänestää verkossa aina 18.4. asti osoitteessa www.h-d.com/customkings

Pohjoismaiden kilpailupyörät esittelyssä:

Harley-Davidson Trondheim

905c385a3fb04078_org

”Redrum”-pyörän inspiraationa toimi paikallinen skeittiklubi, jonka toimintaa jälleenmyyjä on ollut tukemassa. Laskettu takaosa, riisuttu takalokasuoja, päivitetyt jarruvalot, typistetty etulokasuoja ja korotettu polttoainetankki luovat yhdessä pyörän, jonka on tarkoitus olla yhdistelmä uutta ja vanhaa koulukuntaa.

 

Harley-Davidon Ålesund

b44504574262dd2b_org

Ålesundilaisten ”Mr. Bobber”-kilpailupyörä henkii nimensä mukaisesti 1940- ja 1950-luvun bobber-tyyliä. Uusi ilme toteutettiin takalokasuojaa muokkaamalla, pienentämällä vannekokoa ja madaltamalla pyörää noin 1,5 tuumaa. Huomioimisen arvoista on myös nopeusmittarin uudelleensijoittaminen tankin viereen.

 

Harley-Davidson Tukholma

ae8d66db3a63b009_org

Eagle Spirit Flat Track Scrambleriksi nimetty tukholmalaispyörä puolestaan yhdistelee kilpailupyörää ja scrambler-tyyliä. Samalla pyörä on kunnianosoitus H-D:n 1960-luvulla lanseeraamalle XLCH High Pipe -mallille.

Lähde ja kuvat: Harley-Davidson

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Harley-Davidson

Kaikki koeajot

Uusimmat