Ajoneuvot Uutinen 14.11.2019

Arctic Catilta uusi aluevaltaus kuluvalle kelkkakaudelle

Cross over -sarjaan uuden Riot-malliston voimin hyökkäävä Arctic Cat tarjoaa vuodelle 2020 myös tuttuja malleja jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Kelkkailukausi 2020 on saatu jo monin paikoin aluilleen. Lähes 60-vuotias yhdysvaltalainen kelkkavalmistaja Arctic Cat julkaisi cross over -segmenttiin täysin uuden Riot-malliston. Riot-mallisto sisältää mallit Riot ja Riot X.

Kelkat ovat varustettu 146 -tuumaisella telastolla, Cross Action -alustatekniikalla ja 800-kuutioisella C-Tec2 8000 -moottorin kolmannella kehitysversiolla. Arctic Cat kertoo uuden ristijousituksen entistä suuremman painonsiirron ansiosta Riot-malliston olevan ajoltaan leikkisä kokonaisuus.

Valmistaja kertoo Riotin soveltuvan parhaiden kelkkailijoille jotka viettävät hieman enemmän aikaa reittikelkkailun, kuin umpisessa ajamisen parissa.

Riot X soveltuu reitin ulkopuolella ajamiseen hieman Riotia paremmin kapeamman raidevälin, syvänlumen olkatappien, pystymmän ohjauksen ja telamaton karkeamman kuvioinnin ansiosta.

Riot-mallisto tuo kissamallistoon kaivatun kilpailijan muiden valmistajien cross overeille, sillä Arctic Cat XP on varustettu ainoastaan 141-tuumaisella telastolla, joten etenemiskyky ei ole ollut samalla tasolla kilpailijoiden kanssa.

Hanki ei hankaloita Alphoja

M8000 Mountain Cat Alpha

Syvän lumen ajosta nauttiville on kissaa tarjolla tuttuun tapaan M8000 Hardcore Alpha One ja M8000 Mountain Cat Alpha. Mallit eroavat toisistaan iskunvaimennuksen, penkin, jäähdytysjärjestelmän ja sähkökäynnistimen osalta.

M8000 Hardcore Alpha ei vieroksu syvempiäkään hankia.

Reitille Arctic Catilla on tarjota ZX8000 RR 137-tuumaisella telastolla ja muskelikelkka Thundercat ZR9000. Thundercatia vauhdittaa 998-kuutioinen nelitahtiturbomoottori ja alusta on sähkösäätöinen.

Työkäyttöön Arctic Catilla on tarjota tuttu ja turvallinen BearCat XT. Työkäyttöön soveltuva, mutta osittain myös huviajeluun tarkoitettu Norseman X 8000 ES 153’’ on vaihtoehto monipuolisempaa käyttötarkoitusta hakevalle kelkkailijalle.

Lähde ja kuvat: Arctic Cat

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat