Ajoneuvot Uutinen 1.12.2023

Ford Transit Custom kansainvälinen vuoden pakettiauto 2024 – Ranger paras pick-up

Ford otti tuplavoiton, kun vuoden hyötyajoneuvopalkinnot menivät Transit Customille ja Ranger-avolavalle.

Vuoden hyötyajoneuvopalkinnot julkistettiin Ranskan Lyonissa. Uusi Ford Transit Custom valittiin vuoden kansainväliseksi pakettiautoksi 2024 (International Van of the Year, IVOTY) ja uusi Ford Ranger palkittiin parhaana avolava-autona (International Pick-Up Award 2024, IPUA). Ford on nyt saavuttanut tuplavoiton (IVOTY ja IPUA) kolme kertaa, eli eniten kaikista valmistajista. Fordin edelliset tuplavoitot ovat vuosilta 2013 ja 2020.

-Tämä on upea hetki kaikille Ford-tiimeillemme, jotka työskentelevät ympäri maailmaa toimittaakseen laadukkaita tuotteita asiakkaillemme. Olemme erittäin iloisia, että tuomaristo antaa tunnustusta uusimmille, asiakkaiden tarpeisiin suunnitelluille hyötyajoneuvoillemme, sanoi Tim Slatter, Vice President of Product Programs Ford, ottaessaan palkinnot vastaan Ford Pron puolesta.

Uuden Transit Customin äänesti IVOTY 2024 -voittajaksi 25 hyötyajoneuvotoimittajasta koostuva asiantuntijaraati. Uuden sukupolven Transitin myynti alkoi aiemmin tänä vuonna. Mallisto on kaikkien aikojen laajin, ja siinä on ainutlaatuisia digitaalisia ominaisuuksia. Näihin kuuluu esimerkiksi erittäin nopean liitettävyyden takaava 5G-modeemi, joka muun muassa mahdollistaa langattomat päivitykset yli 30 auton moduulille. Malliin on saatavana myös innovatiivinen kallistettava ohjauspyörä ja tavarankuljetuksissa aikaa säästävä Delivery Assist -järjestelmä (saatavilla lokakuusta 2024).

-Olemme erittäin ylpeitä siitä, että IVOTY-raati on myöntänyt tämän arvostetun palkinnon uudelle Transit Customille. Euroopan johtavana tonniluokan pakettiautona se on kehitetty vastaamaan asiakkaiden erilaisia tarpeita. Palkittujen dieselmoottoreidemme lisäksi asiakkaat voivat pian valita uuden Transit Customin myös täyssähköisenä tai ladattavana hybridinä, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro.

Kaikissa malleissa on useita käyttäjäystävällisiä ratkaisuja sekä digitaalinen ohjelmisto- ja palveluekosysteemi, joka auttaa yrityksiä alentamaan omistuskustannuksia ja lisäämään tuottavuutta.

-Onnittelut Fordille kansainvälisen vuoden 2024 pakettiauto -palkinnon voittamisesta Transit Customilla. Tämä on viides kerta, kun Ford Transit voitti IVOTY-palkinnon. Näistä kolme on tullut tonniluokan Transit Customilla. Onnittelemme tästä merkittävästä saavutuksesta, toteaa International Van of The Year -tuomariston puheenjohtaja Jarlath Sweeney.

Transit Custom oli Euroopan myydyin tonniluokan pakettiauto viime vuonna ja Britannian myydyin automalli vuosina 2021 ja 2022. Täysin uusi malli valmistetaan Ford Otosanin Yeniköyn tehtaalla Turkissa.

Rangerille himoittu pick-up-palkinto

IPUA-tuomaristo testasi pick-up-malleja Kreikassa aiemmin tänä vuonna vaativissa testeissä sekä maantiellä että off-road-olosuhteissa. Näiden testien jälkeen Ford Ranger kruunattiin IPUA-voittajaksi ennätyksellisesti jo kolmannen kerran.

Ranger on Fordin globaalein tuote. Auto on kehitetty Australiassa, sitä valmistetaan kuudessa tehtaassa neljällä mantereella ja siitä on tullut eurooppalaisten asiakkaiden vahva suosikki. Ranger on ollut Euroopan myydyin avolava-auto viimeiset kahdeksan vuotta, ja sen osuus on lähes puolet Euroopan avolava-automyynnistä.

Uuden mallin maastoajo-ominaisuudet, suorituskyky maantieajossa ja digitaaliset palvelut ja teknologiat tekevät siitä suositun vaihtoehdon niin työhön kuin vapaa-aikaan. Ford Pro ilmoitti äskettäin Ranger-malliston laajenevan Ford Ranger PHEV -ladattavalla hybridillä, jossa yhdistyvät mahdollisuus sähköiseen ajoon sekä Rangerin suorituskyky ja monipuolisuus.

Eurooppaan tuotavat Rangerit valmistetaan Fordin tehtaalla Etelä-Afrikassa lukuun ottamatta Raptoria, jonka valmistusmaa on Thaimaa.

-Olemme erittäin iloisia, että IPUA-tuomaristo on valinnut Ford Rangerin voittajaksi jo kolmannen kerran. Täysin uusi Ranger-mallisto on laajempi kuin koskaan ennen. Se tarjoaa erinomaiset ajo-ominaisuudet maastoon ja maantielle – sekä työhön että vapaa-aikaan, sanoo Hans Schep.

-Ford on nyt tehnyt hattutempun voittamalla International Pickup Award -palkinnon kolmannen kerran Rangerilla. IPUA-palkinnot jaettiin nyt seitsemättä kertaa ja kuudennen sukupolven Rangerin voitto on jatkoa vuosien 2013 ja 2020 voitoille. Onnittelut globaalille Ford-tiimille tämän poikkeuksellisen ajoneuvon kehittämisestä, toteaa tuomariston puheenjohtaja Jarlath Sweeney.

Lähde ja kuvat: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat