Husqvarna Norden 901 Concept

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 18.11.2019

Husqvarna Norden 901 Concept – Matkapyörä pohjoismaiseen makuun

Husqvarnan uusi konseptimalli on osoitus valmistajan pyrkimyksestä vallata yhä vahvempi jalansija myös katupyörämarkkinoilla.

Viimeiset kolme vuotta Husqvarna on laajentanut mallistoaan maastosta kadulle esittelemällä Vitpilen ja Svartipilen-mallit. Nyt kadulle tarkoitettu mallisto laajenee merkin ensimmäisellä adventurepyörällä, joka tosin tässä vaiheessa on vasta konseptimalli.

Uunituore moottori

Voimanlähteenä on 890-kuutioinen rivikakkonen, jonka sisarmerkki KTM esitteli ensimmäistä kertaa uunituoreessa 890 Duke R -mallissaan. KTM-viritteisenä moottori tuottaa 121 hevosvoiman teholukeman ja vääntöä 99 newtonmetriä. Jos Husqvarnan aiemmista malleista voi vetää johtopäätöksiä, niin viritysasteeseen ei kosketa kun pata siirretään Kotarista Husqvarnan runkoon.

Mallinimi Norden 901 on sikäli osuva, että kuvien perusteella uusi Husse näyttäisi sopivan mainiosti pohjoismaisille sorateille ja miksei kestopäällysteellekin. Konseptimallin 21-tuumainen etupyörä ja 18-tuumainen takapyörä pinnavanteineen tarjoavat hyvän valikoiman karkeampia rengasvaihtoehtoja. Valmistaja nimittää konseptimalliaan myös matkapyöräksi, joten alle saattaisi sopia myös puhtaasti katukäyttöön tarkoitetut kumit.

Husqvarna Norden 901 Concept

Tekniikasta ei tässä vaiheessa paljasteta moottorin lisäksi muuta kuin mitä kuvista voi päätellä. Jousitusratkaisu tulee luonnollisesti Husqvarnan kanssa samaan konserniin kuuluvalta WP:ltä. Radiaalikiinnitteisten jarrusatuloiden yhteydessä on katupyörissä äärimmmäisen harvoin nähdyt suojatut jarrulevyt.

Merkille tyypillinen ulkonäkö säilytetty

Ulkonäössä on Husqvarnan muotoilulle tyypillisiä piirteitä. Ajovalo on konstailematon pyöreä ja keskikorkean tuulilasin muotoilu simppeli. Käsisuojat, pohjapanssari ja kaatumissuojat tuovat sopivasti rouheutta ulkonäköön. Kuvissa näkyvä laukkuvarustus antaa katetta valmistajan väitteelle, että Norden 901:ssa riittää mukavuutta pitkillekin ajomatkoille.

Husqvarna ei kerro vielä mitään mahdollisesta sarjatuotannosta, vaan valmistaja odottaa ilmeisesti vielä yleisöpalautetta konseptimallista. Norden 901 on osoitus Husqvarnan jatkuvasta kehitystyöstä niin muotoilun, teknologian kuin suorituskyvynkin suhteen. Konseptimalleina aluksi esitellyt Vitpilen ja Svartpilen tulivat sarjatuotantoon hyvin vähäisin muutoksin, ja kuvien perusteella toivoisi samaa myös Norden 901:n kohdalla. BMW F 850 GS ja Triumph Tiger 900 saisivat siitä kovan haastajan.

Teksti: Janne Huhtala, Kuvat: Husqvarna

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Husqvarna

Kaikki koeajot

Uusimmat