1983 Aston Martin V8 Vantage V580 'Oscar India' – RM Sothebys'

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 26.3.2022

Huutokauppahelmet – 1983 Aston Martin V8 Vantage V580 ’Oscar India’

Ranskan Riviera ei olisi mitään ilman soveliasta kulkupeliä. Saisiko teille olla valkoinen Aston Martin V8 Vantage V580 ’Oscar India’?

Kuvittele tilanne, jossa heräät aurinkoisena sunnuntaiaamuna Ranskan Rivieralta ikkunoista siintävään Monacon satamaan. Maan alle sijoitetussa autotallissa majailee Aston Martin V8 Vantage V580 ’Oscar India’ odottamassa viikonloppuajelua ja sinulla on siihen avaimet.

Kyseessä on brittien valmistama V8-moottoroitu perinteinen pitkän matkan taittamiseen soveltuva coupé, jossa moottori sijaitsee edessä ja voima välitetään takapyörille – tässä tapauksessa vieläpä manuaalivaihteiston kautta. Jykevä ulkonäkö kääntää päät aivan missä tahansa se liikkuukin. Alusta loppuun asti valkoinen yksilö suorastaan häikäisee.

Moottorin Huutokauppahelmet -juttusarja on jo vieraillut Aston Martin V8 Vantagen äärellä. Tuolloin kyse oli erittäin varhaisesta yksilöstä, mutta tällä kertaa liikumme toisella suunnalla.

1983 Aston Martin V8 Vantage V580 'Oscar India' – RM Sothebys'

1983 Aston Martin V8 Vantage V580 ’Oscar India’ – RM Sotheby´s

Kaukaisissa unelmissa omistukseen kuuluu huutokaupattava Aston Martin V8 Vantage V580 ’Oscar India’, joten virta-avaimesta kääntämisen jälkeen moottorin on syytä antaa lämmetä rauhassa ennen riehakkaampaa polkemista. Samalla on hyvää aikaa suunnitella reittiä Rivieran rannasta kohti kukkuloita.

Tämä yksilö on entisöity peräti kolmeen eri otteeseen, mukaan lukien vuonna 2018 Aston Martin Heritagen suorittama kattava moottorihuolto. Näin ollen kaasujalkaakin uskaltaa hieman oikaista maineikkaan auton voimanlähteen luonteen tutkimiseksi. Tätä autoa ei saisi tukahduttaa keskustojen kireisiin nopeusrajoituksiin, sillä se kerjää vapaata tietä.

Tarkemmin kyseessä on vasemmalta ohjattava vuoden 1983 V8 Vantage V580 ‘Oscar India’ ja täten vain yksi 41:stä koskaan valmistetusta. Väkevästä voimastaan tunnettu auto jätti aikanaan taakse Ferrari Testarossankin ainakin ensimmäiseen 100 kilometrin tuntinopeuteen saakka. V580 nauttii peräti 375 hevosvoiman tehoista matkan varrella saadun moottoripäivityksen ansiosta ja se nostaa tämän kovin monen aikalaisen urheiluauton edelle tehohierarkiassa.

1983 Aston Martin V8 Vantage V580 'Oscar India' – RM Sothebys'

Yksi kysymys pitäisi olla tässä kohti vielä ilmassa. Mainitsemamme hassulta kuulostava ’Oscar India’ viittaa auton neljänteen tuotantosarjaan.

Tämä oli tiettävästi tehtaan sisäinen ilmailupuolelta tullut tapa hyödyntää aakkosia ja seuraa sanoista “October Introduction”, eli lokakuun julkaisu. Birminghamin autonäyttely kun järjestettiin lokakuussa 1978.

Jatkuvien neulasilmien alta päästyä ehtii työntää kolmannen vaihteen pesään. Se muistuttaa kyseessä olevan selvästi harvinaisempi käsivalintaisella vaihteistolla varustettu versio. Tämä tarjoaa takuulla syvemmän yhteyden ajamiseen kuin yleisempi automaattivaihteinen Vantage.

Unelmointi on ilmaista, mutta autolla on hinta. Huutokaupassa se ei ole koskaan etukäteen selvillä, mutta valistunut alustava hinta-arvio on asetettu 240 000 – 280 0000 euroon. Aston Martin on suorastaan edullinen siihen Rivieran kesäasuntoon verrattuna.

1983 Aston Martin V8 Vantage V580 'Oscar India' – RM Sothebys'

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat