Ajoneuvot | Uutinen | 4.2.2020

Hyundai pistää Korean tehtaansa tauolle – syynä koronaviruksen aiheuttama osapula

Kiinan koronavirus-rajoitteiden takia Hyundai Motor pistää tehtaansa tauolle Etelä-Koreassa. Viruksen takia alihankkijoiden osatoimitukset takertelevat.

Jaa artikkeli

Hyundai Motor on ilmoittanut pistävänsä Etelä-Korean tehtaansa jäähylle, sillä koronaviruksesta johtuen usein Kiinasta operoivat alihankkijat eivät pysty toimittamaan autovalmistajalle osia. Kotimaan tuotanto merkitsee Hyundaille noin 40 prosenttia koko maailmanlaajuisesta toiminnasta.

Korea Institute for Industrial Economics & Traden vanhempi tutkija Lee Hang-koo huomauttaa, että Hyundai ja Kia eivät pidä kovin suuria osavarastoja, joten niihin Kiinan pysähtyneet tehtaat vaikuttavat nopeammin. Tuotantokatkos koski jo aiemmin kookasta Hyundai Palisade -katumaasturia.

Hyundai Motor Groupin alihankkijoista Kyungshin ja Yura Corporation yrittävät nostaa tuotantoa Etelä-Korean ja Kaakkois-Aasian tehtaillaan kompensoidakseen Kiinan vientiongelmia. Molemmat yhtiöt aikovat myös käynnistää Kiinan tehtaansa uudelleen 9. helmikuuta alkaen. Työvoiman saaminen töihin voi olla vaikeaa, sillä monin paikoin kiinalaisen uudenvuoden lomia on pidennetty koronaviruksesta johtuen ja samalla myös joukkoliikenne on monin paikoin keskeytetty.

Monet autovalmisajat ovat myös keskeyttäneet Kiinassa tapahtuvan tuotannon. Ainakin Tesla, Ford, PSA-ryhmä, Nissan ja Honda ovat pistäneet tehtaansa tauolle Kiinan hallituksen suositusten mukaisesti.

Hyundaille takaisku tulee harmittavalla hetkellä, sillä lievästä taantumasta kärsinyt korealaisvalmistaja julisti hiljattain parhaan vuosineljänneksensä kahteen vuoteen. Tehdas ilmoitti, että yksittäisten tuotantolinjojen keskeytykset poikkeavat toisistaan, joten tähtäimessä on koko tuotannon alasajo noin 7. helmikuuta ja osittain uudelleenkäynnistys jo 11. tai 12. helmikuuta.

– Hyundai Motor seuraa tarkasti Kiinan tilanteen kehittymistä ja tehdas tekee kaiken tarvittavan normaalin toiminnan pikaiseksi jatkamiseksi, Hyundai kertoi lausunnossa.

Samalla Hyundai Motor kertoi etsivänsä myös vaihtoehtoisia alihankkijoita muilta alueilta.

Lähde: Automotive News Kuva: Hyundai

Jaa artikkeli

Keskustelu